Fogadjunk, hogy kitalálod, mire vágynak a munkavállalók!

17/10/03 kedd
ujnemzedek.hu
Jó fizetés és mellette az elismerés fontos leginkább a magyar munkavállalóknak - ez derül ki a HRportal olvasóinak szavazatai alapján készült, nem reprezentatív kimutatásból.

A jó munkahelyi közösség jutott még fel a "dobogóra" a szavazatok alapján, a viszajelzés, a fejlődés igénye még messze la van maradva a válaszadók fontossági sorrendjét tekintve.

A válaszadók több mint 37%-a számára a munkahelyi jóllétnek elsődleges feltétele a jó fizetés. Második helyen 25%-al az elismerés áll, míg harmadik a jó munkahelyi közösség közel 19%-al -írják a portálon.  

MItől boldog?

Ahogy arról korábban írtunk: a személyes fejlődés biztosítása, a jó munkahelyi kapcsolatok, és a rendszeres munkahelyi visszajelzés úgy általában minden melóst kielégít. A személyes fejlődés biztosítása pl. a pénz miatt fontos - ha eleget fizetnek, akkor nem kell a pénz HIÁNYÁRA koncentrálnom. Ha úgy érzem, dönthetek a sorsom felett (pl. kiválaszthatom, melyik projektben dolgozom, vagy dönthetek a kollégáimról), a munkám eredményes lesz. Illetve ha érzem, hogy értelmes dolgot végzek, vagyis van egy elfogadott cél, akkor azért küzdeni fogok.

Amit még érdemes hozzátenni: a Deloitte kutatásából kiderül, hogy a munkavállalók 65 százaléka nem kap semmiféle visszajelzést a munkájáról.

Naná, hogy hülyén is érzik magukat.

A cikk Itt folytatódik!