Fiatalon lettél főnök? Mit csinálj a nálad jóval idősebb beosztottjaiddal?

18/03/27 kedd
ujnemzedek.hu
Nem egyszerű szitu, de manapság nem is olyan ritka. Íme öt tipp, ami segíthet.

Bár a klasszikus felállás az, hogy a főnök általában idősebb, vagy max egykorú a beosztottjaival, manapság azért már nem ritka a fordítottja sem. Ez pedig nem mindig egyszerű dolog, hiszen az idősebb kollégák nagyobb eséllyel régi vágásúak, és így gondolkodhatnak erről a dologról is. Számos súrlódást, kisebb-nagyobb konfliktust eredményezhet, ha nem megfelelően kezeled főnökként ezt a generációs különbséget. 

Nagy szerencse, hogy a téma szakértője, Ashley Stahl öt pontban összefoglalta a Forbes-ban, hogy mire érdemes figyelni, ha ilyen helyzetbe kerülsz. Ő ugyanis már 23 évesen olyan pozícióba került a Pentagonnál, hogy nála jóval idősebbeket irányított. Nem is titkoljuk tovább Ashley jó tanácsait, csapjunk is bele!

1. Vegyél vissza az egódból 

Te vagy a főnök, ez az alap, de éppen ezért nem kell ezt mindenáron hangsúlyozni. Sokkal szimpibb leszel, ha - nagy szavak! - alázatot mutatsz, és nem játszod a főnököt minden pillanatban. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy úgy kell bratyizni az alkalmazottakkal, mintha óvodás korotok óta öribarik lennétek, amikor szükséges, igenis főnökként kell viselkedned. De sokkal könnyebb lesz a közös munka, ha ezt csak akkor csinálod, ha tényleg indokolt, egyébként pedig nem érezteted velük, hogy hol vagytok egymáshoz képest a vállalati hierarchiában.

2. Állj vételre

Minél idősebb valaki, minél régebben van a pályán, annál nagyobb a tapasztalata. Lehet, hogy a legújabb trendeket, technológiákat vagy a legfrissebb eredményeket tekintve te jobban képben vagy, de rutinban biztos leköröznek az idősebb kollégák. Éppen ezért, mielőtt az eddigi rendet gyökeresen átalakító, világmegváltó terveiddel előjönnél, érdemes venni egy nagy levegőt, és megnézni, hogyan is mennek a dolgok alapból. Aztán pedig megkérdezni az általad észlelt problémákkal kapcsolatban a beosztottakat, szerintük is probléma-e az adott dolog, és ha igen, hogyan lehetne rajta javítani. Sanszos, hogy több olyan tippet is elhintenek, ami sokkal hatékonyabbá teszi a munkafolyamatokat. Arról nem is beszélve, hogy nagy respektben lesz részed, ha az ő nézőpontjukra is kíváncsi vagy, és ennek figyelembevételével hozod meg a döntéseket.

3. Ismerd meg a csapatodat

A jó főnök tudja, hogy hogy motiválja a beosztottjait. Eddig rendben is van, csakhogy ahány ember, annyiféleképpen reagálnak. Míg a fiatalabbak jóval lazábbak, és simán befér egy e-mail este 10-kor, ami a másnapi teendőkről szól, egy idősebb dolgozónak ez már nem biztos, hogy annyira tetszeni fog. Az idősebbek szeretik jobban elválasztani a munkaidőt és a magánéletet, őket például jobban motiválja, ha a cégük figyel rá, hogy minél több időt tölthessenek a családjukkal, gyerekeikkel.

4. Képezd őket, képezzétek egymást


Fotó: Dylan Gillis, Unsplash

A generációs különbségek olyan formában is jelentkezhetnek, hogy míg te inkább tableten vagy laptopon jegyzetelsz, a régi vágású beosztottjaid inkább a papírhoz ragaszkodnak. Egy új program, felület vagy alkalmazás közös használata pedig jóval hatékonyabbá és gyorsabbá teheti az egész munkafolyamatot. Ilyenkor el kell kerülni még a látszatát is annak, hogy valaki hozzá nem értőnek vagy hülyének érezze magát amiatt, hogy valamit nem tud. Ehelyett szervezed meg, hogy a beosztottjaid átadják egymásnak a szükséges tudást. Ahogy már fentebb is írtuk, ez akár fordított irányba is történhet adott esetben, vagyis az idősebbek is taníthatnak olyasmit a fiataloknak, ami nekik újdonság. 

5. Légy valódi vezető, ne csak főnök

Egy pillanatra se kételkedj a vezetői képességeidben azon az alapon, hogy mennyi idős vagy, soha ne kérdőjelezd meg ilyen alapon, hogy helyesen döntöttél-e. Az elismerés és a tisztelet egy spontán dolog, ami magától kialakul, ha jól végzed a dolgod. Ezt erővel, parancsszóra nem lehet kikényszeríteni. Ha a kollégáid így tekintenek rád, akkor természetes lesz, hogy nem késnek az értekezletekről, időben leadják a határidős kimutatásokat, és úgy általában is tisztelnek, függetlenül attól, hány éves vagy. 

Nem véletlenül nyerted el ez a pozíciót, azért vagy itt mert, rátermett vagy, Lehet,hogy eltart egy ideig, mire kiderül, hogy működtetheted igazán jó a csapatodat, lehet, hogy hibákat is vétesz közben, De sose felejtsd el, hogy az életkorod csak egy szám - szóval képes vagy rá, és sose kételkedj önmagadban!