Felszáll az álláspiac elektromos repülője

18/05/15 kedd
ujnemzedek.hu
Az álláskereső és -hirdető közötti kapcsolatfelvételi időt mostantól úgy képes minimalizálni a legújabb munkaerőpiaci szolgáltatás, hogy a kínálat és kereslet kölcsönös megfeleltetése az új adatbiztonsági előírásoknak (GDPR) is maximálisan megfelel.

A repülőgépekbe szerelt elektromotor zseniális találmány: a rendszer számára akkor teszi elérhetővé brutális plusz teljesítményt (nyomatékot és energiát), amikor arra a motornak a leginkább szüksége van; a felszállásnál. A repülés így nem csak biztonságosabbá válik, de jelentős mennyiségű üzemanyagot is megspórolhatóvá tesz. Az átalakult magyar álláspiacon erre képes az Allas.hu újonnan élesített szolgáltatása, a Ping.

Rácz István az Allas.hu vezérigazgatója

"A cégek szempontjából az álláspiacon ma két szorító tényező van: a megfelelő ember, és annak minél rövidebb idő alatti megtalálása. E kihívásokra a Ping erősen rezonál, mivel azt az időintervallumot akár egyetlen percre is képes összenyomni, amit a cégek a megfelelő, behívható ember keresésével töltenek el. Ráadásul egy egyszerű email segítségével átugorhatóvá teszi az utat az állásinterjúra behívható jelöltig, mivel az illető azáltal eleve releváns a meghirdetett állásra, hogy a cég által megjelölt megfelelési szintet eléri" - magyarázta Rácz István, az Allas.hu vezérigazgatója.  A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy a betölteni kívánt pozícióra az adott cégnek nem kell az adatbázisban kurkásznia, mert az állásportálra feltöltött hirdetése belépőt ad ahhoz, hogy láthassa hány jelentkező szólítható meg az adott pozícióra az Allas.hu adatbázisában, s közülük ki-ki, hány százalékban egyezik az álláshelyre megadott elvárásokkal. Amennyiben a cég ezek alapján úgy dönt, hogy megszólít egy (vagy akár minden) potenciális jelöltet, azt néhány kattintással az állásportál rendszerében (a cég számára be nem azonosítható módon) megteheti.

E pingelés során az Allas.hu-n keresztül, az adott cég nevében egy emailt küldenek a potenciális jelöltnek. Ebben az áll, hogy az állásportálra feltöltött profil alapján az illető cég relevánsnak látja a meghirdetett pozíciójára, ezért, ha érdekli az ajánlat, kérik: jelezzen vissza. Az új szolgáltatás működési elve az, hogy a felhasználó maga döntse el: direkt kapcsolatba lép-e az őt "megpingelő" céggel vagy sem. Ha a címzett pozitív választ ír vissza, a kiléte felfedhetővé válik; ha nem válaszol az emailre (vagy nemleges a válasza), akkor viszont a rendszer továbbra is biztosítja számára az anonimitást. Ez a GDPR-ban előírt protokolloknak maximálisan megfelel.

A szolgáltatás, melynek bő két hónapos tesztidőszakában fejvadász cégek többek között IT és pénzügyi vonalon próbálták ki a pingelésben rejlő lehetéségeket, a hirdetési csomagokhoz kapcsolódik. De a pingelésért nem email küldési vagy tranzakciós díjat, hanem csomagokra bontott havi előfizetési díjat kell fizetni.

A csomagokról bővebb információk itt találhatók.