Ezeket veszik észre elsőre a HR-esek az önéletrajzodban

16/10/03 hétfő
ujnemzedek.hu
Utálják a sablonokat, nem érdekli őket, ha két hétig fagyit árultál, és szeretik, ha egy CV tömör.


Hogy ne landoljon a kukában...(Kép: Tumblr)

Mit néznek meg először?

Tapasztalat: van-e fejlődés és előrelépés a pozíciók között - egyáltalán, van-e értelme a pozícióknak? Kiderül belőlük, hogy mivel is foglalkozott az illető? És, ami a legfontosabb: van-e köze ahhoz, amit az új munkában kell csinálnia?

Üresjárat: ha hosszabb ideig nem dolgozott az illető, jobban teszi, ha azt is elmagyarázza, miért. Szerencsét próbált külföldön, gyereket szült, elvégzett egy tanfolyamot? A HR-eseknek mindegy, csak legyen elmagyarázva, mi volt a szünet oka.

Webes jelenlét: azaz tuti, hogy lecsekkolják a Facebookot és a Twittert . Azt is nézik, hogy kit likeolunk vagy követünk, így ezekre is érdemes odafigyelni.

Ami nem érdekli őket

Tanulmányok: igen, ma már először a szakmai tapasztalatot nézik - a diploma java részt már másodlagos (természetesen vannak olyan szakmák, ahol elengedhetetlen a végzettség, sehol nem vesznek fel "gyakorlott" agysebészt diploma nélkül)

Személyes adatok: a családi állapot vagy a hobbik egy esetleges személyes interjún előkerülhetnek, de egy CV-ben nem nagyon nézik ezt a részt. Kivéve, ha a jelentkező hobbija erősen kapcsolódik a személyiségéhez, esetleg magához a megpályázott munkához.

Ezeket utálják

- MS Word-ös sablon CV-k.

- Egyes szám első személyben megírt CV-k (kivéve, ha valaki ezt frappánsan tudja megoldani)

- Több oldalas CV-k - nem érdekli őket, ha két hónapig fénymásoltunk, három éve nyáron egy boltban. Tényleg nem.

- Nyelvtani hibák: múlt és jelen idő vegyesen, egyes szám első személy és harmadik személy váltakozása.

- Levélben, postai úton elküldött önéletrajz.