Egy magyar csajszi a Tinderre tette ki a CV-jét - nem is akárhogyan

18/06/25 hétfő
ujnemzedek.hu
Vica önéletrajza tényleg kiugrik a nagy átlagból. Azt reméli, így a szokásosnál gyorsabban találja meg álmai munkahelyét.

Most diplomáztál, tehát a munkaerőpiac szempontjából nagyon fiatal vagy - de állást keresel. Mit tehetsz? Elkezdheted gyártani futószalagon a CV-ket és a motivációs leveleket, várhatod, hogy behívjanak interjúra, és amikor végre megtörténik, izgulhatsz, hogy hogy sikerül. És mindezt addig kell ismételni, amíg végre eredménnyel jár - legalábbis a legtöbben ezt az utat járják. 

Vicának azonban támadt egy merész ötlete, amivel reményei szerint sokkal gyorsabban elérheti leendő munkaadóját, és megtalálhatja álmai állását: a Tinderre tette fel az önéletrajzát, egy profil formájában. Csak éppen nem társat, hanem állást keres. 

"Alapvetően kreatív munkakörök között keresek állást. Ha nagyon fiatal vagy, ismeretségek nélkül, mint én, szerintem muszáj kitűnnöd a tömegből. Szerettem volna bebizonyítani, van bennem valami plusz; hogy megérdemlek egy lehetőséget" - mondta el az ujnemzedek.hu-nak, miután formabontó hirdetése kapcsán megkerestük. 

És hogy mi lenne az áhított munkahely a számára?

"Egyelőre nem ragaszkodom egyetlen elképzeléshez, többféle helyet is el tudok képzelni magamnak álommunkahelyként. Az egyik álommunkahelyem egy ügynökség lenne, ahol nagy cégek reklámkampányaiban segédkezhetnék, akár később meg is tervezhetném azokat. Ezen a területen szerintem elengedhetetlen, hogy nyitottak legyünk az újdonságokra, a felkapott netes trendekre, és merjük belevágni akár polgárpukkasztónak tűnő elképzelésekbe is. Én is ezt tettem ezzel az önéletrajzzal, annak ellenére, hogy abszolút nem gondolom magam exhibicionistának, sőt, a való életben inkább introvertáltabb személyiség vagyok" - válaszolta a kérdésre Vica, aki szerint 

valahol a párkeresés is olyan, mint a munkakeresés. Vannak alkalmi kalandok, rengeteg elutasítást kap az ember.

Aztán, ha találunk egy álommelót, és brutálisan rágörcsölünk, 100 százalék, hogy nem lesz az egészből semmi. Ha kirúgnak, az legalább annyira megvisel, mint egy szakítás, de ha kezd ellaposodni a dolog, mi is ott hagyhatjuk a céget, akárcsak a kedvesünket. 

Vica azt is elárulta, hogy nem a pénz az elsődleges szempont a számára, vagyis egyáltalán nem biztos, hogy a legtöbb fizetést ígérő ajánlatot fogadja el. 

"A tanulás iránti vágy hajt; naprakész, gyakorlati tudást szeretnék szerezni, a későbbiekben pedig változatos, gondolkodást igénylő feladatokat.”

Aki már tinderezett valaha (vagy csak olvasott róla), az tudja, hogy Vica profilját nem tudjuk belinkelni. Viszont a grafikuslány, akit felkért a CV „megrajzolására”, készített egy prezit, amit éppúgy lehet lapozgatni, mint egy Tinder-profilt (de előre szólunk: csak telefonról működik!).

Szóval ide kattintva bárki megnézheti Vica álláskeresős Tinder-profilját. 

Nekünk amúgy nagyon bejött az idea, és csodálkoznánk, ha nem harapna rá valamelyik, az újdonságokra nyitott cég - mindenesetre nagyon sok sikert kívánunk! És megbeszéltük Vicával, hogy ha sikerül elhelyezkednie, értesít bennünket, úgyhogy akkor majd frissítjük a cikket.