Dolgok, amiket nyugodtan kihagyhatsz az önéletrajzodból

16/10/13 csütörtök
ujnemzedek.hu
Felesleges klisék és infóhalmok helyett legyen letisztult a CV-d!

Leírás arról, hogy mennyire motivált vagy

Alapból kihagyható, kivéve, ha kérnek motivációs levelet, de abban is érdemes inkább a célokat és az elért eredményeket feltűntetni, mintsem egy íves coelhozással fárasztani a HR-est.

Leírás a mostani munka szempontjából teljesen irreleváns munkákról.

Például a Röszti kettő pincérgyakornoki pozíciója egy pénzügyi elemző munkahelyen nem különösebben érdekes, ha csak nem sikerül valahogy úgy tekerni a dolgot, hogy az összefüggésben legyen vele.

Hobbik

Pont ugyanaz, mint az előző pont. Ha hobbiból gyűjtöd a gumikacsákat, és nem a gumikacsa-magazin álláshirdetésére jelentkezel, akkor ki is hagyhatod a listából.

Kamu pozíciók

Ha nincs szakmai tapasztalat, akkor nincs szakmai tapasztalat. Kamu pozíciókat beírni nem éri meg, sok HR-es lecsekkolja, hogy igazat állítunk-e.

Túl sok szöveg

Ha vagyunk olyan szerencsések, hogy releváns infóból is sok áll a rendelkezésünkre, akkor igyekezzünk rövidre fogni, akár csak címszavakban. Egy végtelenül összezsugorított, tömött, egy oldalra préselt önéletrajz olyan, mintha meggyilkolnák a szemet.

Következetlen formázás

A HR-esek szeretik, ha az önéletrajz átlátható, és gyorsan végezni tudnak vele. Az össze-vissza formázott, túl színes, bonyolított CV rémálom, elszomorítja a HR-est, és persze rontja az esélyeinket. Érdemes kerülni, legyen letisztult.