Diákmelók a tutiból - csak sajna ezeket az állásokat biztos csíped már el idén

18/06/26 kedd
ujnemzedek.hu
A postás muki a kietlen szigeten, a csokikóstoló, a sziget-csősz, és az ajándék teszter bemennek a fejedbe. És te irigykedsz.

Az Antarktisz Örökség Alap honlapjára került fel jó rég egy nem mindennapi álláshirdetés, melyben a világ legdélibb postahivatalába kerestek alkalmazottat (pontosan Itt). Oké, a dolognak nyilván akadt némi hátránya (hideg van, a napsütéses órák kevés, és állítólag agresszívak a pingvinek) - de akik vágyják az egyedüllétet, azoknak a négy (azaz 4) őslakos akkora munkát nem ad, a fizu pedig ugyan nem kiemelkedő (1100 font, azaz kb. 450 ezer forint), elkölteni azonban nem nagyon lehet. 

De egy nyarat eltölteni talán igen!

Tökéletes azok számára, akik a) könnyen leégnek; b) nem szeretik a strandot; c) unják a fesztiválzajt; stb. De hogy álommeló lenne? Egyeseknek nyilván messze nem az. Beszámolókat sajnos sehol, nem találunk(az illető talán a) megfagyott; b) megették a pingvinek), ám a következő háromhoz nem kellenének ajánlások - tutira elvállalná (legalábbis diákmeló gyanánt) egész biztos bárki.

Sziget-csősz (csak ezúttal melegben)

A 34 éves Ben Southall 2013-ban nyerte el  harmincötezer jelentkező közül a Queenslandi Turizmus által „A világ legjobb állása”-ként meghirdetett pozíciót. A munka bagatell, a szállás ingyenes egy kastélyban a Föld egyik legszebb helyén - mindezt havi tizenkét óra munkáért cserébe (blogot kellett vezetnie a mindennapjairól, komolyan). Hogy biztosan utáljuk, a fél éves melóért ráadásul 100 ezer dollárt is kapott. Meg is lehet nézni, milyen képet vágott, mikor kihirdették az eredményt:

A veszélyes munkakörülmények miatt kigúvadt a szeme. (kép: Pinterest)

Itt pedig már meló közben látható a fiatalember:

Szegénykém, biztos várta már a nap végét. (Pinterest)

Taníttatás, fedélzetsikálás, tanítás – vajon melyik három híres magyar költő kamaszkora telt munkával?

A suliban unalomig darált helyszínek és dátumok maradnak meg leginkább a költők életéből. Azonban a hétköznapjaik sokszor voltak kemények, és két rímpár között bizony meg kellett dolgozniuk a betevő falatért. Ha valaki azt hiszi, hogy az árufeltöltés kemény dió, akkor csekkolja ezt a három költőt IDE KATTINTVA.

Csokitesztelő

Chloé Doutre-Roussel 14 évesen olyan hobbit választott magának, amit ebben a korban inkább "szokásnak" szokás nevezni - úgy döntött, hogy ő csokit fog falni. A hozzáállása annyiban különbözött a többiekétől, hogy a dologba tett némi melót is: az édességeket összehasonlította, tesztelte, és írt is róluk rengeteget.

Most valószínűleg valami fincsit evett. (iq.com)

Nem véletlen talán, hogy a lány mára a legmenőbb csokivadásza lett - előkelő francia és angol áruházláncok megbízásából repüli körbe a földet, és szedi össze a finomabbnál finomabb csokikat. Ami pedig az irigyek számára rossz hír lehet, hogy még el sem hízott közben!

Jó, egy kis komolyság azért a nyárra: itt van pár tuti tipp, hogy túléld a melót

+ 1: Buyagift

Szeretnél kipróbálni mindenféle elérhetetlen csúcskütyüt? Csinálj egy weboldalt, amin ajándékötleteket adsz a világnak, futtasd fel, de nagyon, és utána a legnagyobb gondod az lesz, hogy "jaj, most az új Ferrarit, vagy azt a semmit sem futott Porschét vigyem el egy körre?"

St. Nick Paul - azaz kb. "Mikulás Pál" - pofátlanul fiatal, mindössze 27 éves lesz idén, és olyan ajándékötleteket árul a buyagift.co.uk-n, mint a legszétcsillagozottabb hotelek wellness-részlegén való elpancsizás, vagy a csúcskategóriás autókkal való tesztvezetés.

Azt mondtuk már, hogy a mázlista mindezt persze, hogy ki is próbálja?

kiemelt kép:  Glen Jackson on Unsplash