Csináld, ahogy a nagyok: legyél CEO egy hónapig!

17/04/03 hétfő
ujnemzedek.hu
A pályakezdők munkaerőpiaci kilátásainak javítása érdekében az Adecco Csoport idén is meghirdeti a CEO for 1 Month programot, melynek keretében a fiatalok egy hónapon keresztül betekinthetnek egy vállalat vezetésébe. Az ügyvezető közvetlen mentorálása alatt komoly szakmai tapasztalatokkal gazdagodhatnak az ambiciózus fiatalok minden szakterületen, a marketingtől az IT-n át a kereskedelemig vagy a HR-ig.

A KSH legfrissebb tájékoztatása szerint hazánkban a munkanélküliek közel egyötöde a 15-24 éves korosztályból kerül ki, míg globálisan mintegy 71 millió fiatal munkanélküli volt tavaly a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet számítása szerint. „A fiatalok munkanélkülisége igen súlyos társadalmi és gazdasági probléma, amit az Adecco Csoport mint a világ egyik legnagyobb humán erőforrás szolgáltatásokat nyújtó cége testközelből is tapasztal. A fiatal korosztály munkavállalásának elősegítése, és az ehhez szükséges gyakorlati készségek, tapasztalatok megszerzése érdekében hívtuk életre a CEO for 1 Month programot, melynek keretében az iskolában megszerzett elméleti tudást a gyakorlatban is alkalmazhatják a fiatalok” – mondta el Stefano Longo, a magyarországi Adecco Kft. ügyvezető igazgatója.

Egy hónapig az ügyvezetői székben

A 49 országban futó CEO for 1 Month gyakornoki program lényege, hogy egy szerencsés fiatal egy hónapig az Adecco ügyvezetőjének mentorálása alatt betekintést nyerhet a vállalat belső működésébe. Így átfogó képet kaphat az egyes szakterületekről, és lehetősége nyílik megismerkedni a munkaerőpiaci viszonyokkal. „A program rotációs rendszerben működik, azaz minden osztályon – a pénzügytől a marketingig – végig halad a mini CEO-nk. Ennek köszönhetően valódi piaci környezetben adunk munkatapasztalatot a kiválasztottnak, az egy hónap letelte után pedig állást is ajánlunk neki azon a területen, ahol a legügyesebb volt” – mondta el Stefano Longo.

Az egy hónapos hazai gyakorlattal azonban még nincs vége a programnak, a 49 kiválasztott közül a 10 legrátermettebbnek bizonyult kis CEO ősszel bekerülhet egy 3 napos felkészítő táborba, közülük pedig a legjobb egy hónapot tölthet el az Adecco Csoport ügyvezető igazgatója, Alain Dehaze mellett.

Még két hétig lehet jelentkezni

A programra 18-28 éves, elsősorban gazdasági, kommunikáció, média és HR szakon frissen végzett, maximum egy éves munkatapasztalattal rendelkező pályakezdők jelentkezhetnek április 16-ig. Az ambiciózus fiataloknak az önéletrajzon és motivációs levélen túl különböző kompetencia teszteket kell kitölteniük a https://www.adeccowaytowork.com/en/ oldalon. Ezt követően egy személyes interjú alapján választják ki azt a szerencsést, aki megkezdheti valós gyakorlatát az Adecco Magyarország Kft.-nél. „Az eddigi két évben több mint 200 lelkes és motivált fiatal jelentkezett a programra, akik tulajdonképpen már az interjúztatással egy olyan valós szituációban vehettek részt, amelynek tapasztalatait a későbbiekben is kamatoztathatják” – mondta el az ügyvezető.