Az informatikusok harmada váltana munkát jövőre

16/11/15 kedd
ujnemzedek.hu
2017-ben lesz miért aggódnia a munkáltatóknak, mivel az informatikusok 37%-a új állás után akar nézni, 26%-uk pedig azt mondja, elfogadja ha új munkahelyről kap egy jobb ajánlatot.

 A Spiceworks felmérése szerint több szempont miatt dönthet úgy az ember, hogy munkát vált. A leggyakoribbak: szakmai ismeretek bővítése (69 százalék), versenyképesebb fizetés (64 százalék), egy olyan cégnél dolgozni, ahol az informatika nagyobb prioritást élvez (40 százalék), kiégés a jelenlegi munkahelyen (40 százalék), a munka és magánélet egyensúlyának javítása (38 százalék), többféle juttatás (33 százalék), munkavégzés egy képzettebb informatikai részlegben (26 százalék), az otthoni munkavégzés lehetősége (24 százalék) és magasabb pozíció (22 százalék). A résztvevő válaszadók több mint fele (59 százaléka) érzi úgy, hogy alulfizetik jelenlegi munkahelyén, 24 százalékuk remél legalább 5 százalékos fizetésemelést 2017-ben, és mindössze 12 százalékuk számít előléptetésre - olvasható a Computerword oldalán.


forrás: stocksnap

Munkahely-váltásra ösztönöz a munkaerőpiaci helyzet kedvező alakulása is, a válaszadók 70 százaléka szerint jövőre is könnyebben tudnak majd elhelyezkedni informatikusként. Ezért lehet a magasabb fizetés és az előrelépési lehetőség vonzó. A Spiceworks vezető elemzője, Peter Tsai szerint sok informatikus vélekedik úgy, hogy alulfizetett, IT-részlege pedig alulfinanszírozott. 

Kevés a fizetés de legalább megbecsülik a dolgozót

A felmérésből az is kiderült, hogy a válaszadók 61 százaléka érzi úgy, jelenlegi munkaadója megbecsüli őt és munkáját. Továbbá a Spiceworks kutatása arra is rámutat, hogy az informatikusok szeretnének fejlődni a szakmájukat illetően. A három legnépszerűbb téma ebben a kérdésben a kiberbiztonság, hálózatok és a virtualizáció volt.