Állásinterjúkról szubjektíven – igen, mi is éreztük már, hogy valami nem oké...

18/08/23 csütörtök
ujnemzedek.hu
Persze le lehet írni, hogy hogyan készülj fel, de mi van akkor, ha tökéletes hülyeséggel találkozol?

Rengeteg cikket közöltünk már arról, hogy hogyan készülj fel egy állásinterjúra. Igen, továbbra is azt gondoljuk, hogy ezek segíthetnek az első néhány alkalommal, amikor behívnak egy-egy ilyen elbeszélgetésre. Sajnos ez is olyan dolog, amit nem lehet kapásból a tizedik lépcsőfokon kezdeni, amikor már a rutinod átsegít a legmeglepőbb helyzeteken is. Ha rád is ezek az első lépcsők várnak, akkor nyugodtan válogass például ezek közül:

Ezeket veszik észre elsőre a HR-esek az önéletrajzodban

10 kérdés, amivel szinte biztosan találkozni fogsz egy állásinterjún

7 ok, amiért nem minket vesznek fel egy munkára

Neked való a melóhely? Derítsd ki az állásinterjún!

Hibátlan! Valaki megrajzolta milyen egy állásinterjú a legismertebb cégeknél!

Elfogadjam vs. ne fogadjam: mikor érdemes visszautasítani egy állást?

Rontja-e a szakzsargon az esélyeidet?

Honnan tudom, hogy alkalmas vagyok az állásra?

Az önkéntesség a munkakeresés során is a hasznodra válhat

Ilyen önéletrajzzal még te sem találkoztál!

Ne is írjunk rendes önéletrajzot? Ezen a magyar CV-n pörög most mindenki!

Ettől persze csak egy kicsit lesz csak könnyebb a dolog és „nem véd meg attól”, hogy úgy érzed, a procedúrák egyes részei teljesen értelmetlenek. Nem, nem vagy egyedül ezzel.

Azt persze ne felejtsük el, hogy csak mi mint munkára ácsingózók érezzük így, és simán lehet, hogy egy profi HR-es áll a furcsaságok hátterében… De mégis vannak olyan pillanatok, amikor azt üvölti az agyunk, hogy "WHAT?!"

- Az megvan amikor az interjúztató jobban meg van szeppenve, mint az alany? Ilyen is simán előfordulhat. Ennek az egyik oka persze az lehet, hogy nem olyan emberre bízták ezt a feladatot, aki ért hozzá. Sajnos ebből az következik, hogy ha felvesznek, akkor rád is bíznak majd olyan feladatot, ami fontos lenne, de te nem értesz hozzá…  Érdemes elgondolkozni ilyenkor, hogy elfogadjuk-e a pozíciót.

- Motivációs levél… erről megoszlanak a vélemények. Biztos van olyan hely, ahol valóban le lehet vele mérni a rátermettséget, de a pályakezdő munkák nagy részénél…? Ezek nem álomállások, amire pályázatot nyújt be az ember…

- Próbafeladat. Igen, van olyan, hogy próbanap, de ez szabályozva van, így nem is erről van most szó. Hanem azokról az esetekről, amikor „próba”  címszó alatt ingyen szeretnének elvégeztetni veled egy feladatot. Ezeket nagyon nehéz „lebuktatni”, hiszen nem ismerjük az adott céget, de tapasztalataink szerint ilyen lehet egy-egy adatbázis rendbetétele vagy kidolgozott ötletek bekérése, amelyeket a cég akár azonnal fel is tud használni. Egyik szerkesztőnkkel megtörtént, hogy az egyik tévécsatorna reggeli műsorához kértek tőle 10 darab műsortervet, a behívott vendégek nevével és elérhetőségével.

A próbafeladat mindig nehéz ügy. Bár úgy tűnhet, hogy munkaadóként le tudjuk mérni belőle, hogy a jelölt valóban ért-e az adott dologhoz, de sajnos azt nem tudhatjuk, hogy valóban egyedül végezte el a feladatot, és az sem derül ki, hogy mennyi idő alatt. Ráadásul ha mondjuk két pályázónk van, amiből az egyikük jelenleg munkanélküli, a másik pedig azért akar munkahelyet váltani, mert jelenleg 0-24-ben öntik rá a feladatokat, akkor az elsőnek egy „kicsit könnyebb lesz” a jó teljesítmény, ami persze nem jelenti azt, hogy jobb munkaerő. Érdemes ilyenkor jelezni a cégnek, hogy ez a helyzet, és kitalálni valami megoldást. A legtöbb helyen értékelik, ha megoldást keresel.

- Fogalmuk sincs mi lenne a munkád. Ismerős? Megláttad a hirdetést, be is hívtak ülsz szemben a „bizottsággal”, és rákérdezel valami olyan dologra, amely a szakmáddal kapcsolatos. Ők pedig hümmögnek, mert fogalmuk sincs, hogy az adott dolog hozzá(d) tartozik-e… Nem árt ilyenkor azon is elgondolkodni, hogy ezek az emberek kérik majd számon rajtad az elvégzett feladatot.

Kiemelt kép: Jordan Whitfield, Unsplash