A világ 50 legjobb munkahelye a dolgozók szerint

16/12/13 kedd
ujnemzedek.hu
Az első helyen ismét a Bain & Company üzleti tanácsadó cég áll, az Airbnb viszont óriásit zuhant.

Az ismertebb cégek közül a listán szerepel még a második Facebook, a Google Alphabet néven, az Adobe, a LinkedIn, a Clorox, a Nestlé, a Salesforce, a Delta Air Lines, a Johnson & Johnson, az NVIDIA, az Airbnb, az Apple, a Microsoft, a SpaceX, a BASF és az Ikea.

A felmérést 2009 óta minden évben elkészíti az amerikai Glassdor Inc. állásközvetítő oldal. A munkavállalók egy 1-5-ös skálán, 0,5-ös léptékekkel osztályozhatják munkahelyük egyes jellemzőit egységes szempontrendszer alapján (mondjuk azt nem értjük, hogy akkor miért nem 10-es a skála). A vizsgálatban azok a cégek vesznek részt, ahol legalább 75 dolgozó fejtette ki a véleményét, az első 50 cég mindegyike 4-es osztályzat fölött végzett, az átlag pedig 3,3 lett.

 

Forrás: Glassdoor / Bloomberg

A Bain & Company 2009 óta minden évben az első ötben szerepel, és már harmadszor szerepel az első helyen. A cégnél dolgozók a remek fizetést, a juttatásokat, a mentorrendszert és a vállalati kultúra elköteleződést elősegítő hatását kedvelik a legjobban a tanácsadó cégnél.

A legnagyobb zuhanást az Airbnb produkálta, ők a csúcsról a 35. helyre zuhantak a globális mamuttá válás zaklatott időszakában. A munkavállalók szerint nehezebb megtalálni a munka-szabadidő egyensúlyt, mint korábban, kevesebb lehetőséget látnak a fejlődésre és a vezetői döntések átláthatóságát is hiányolják a cégben.

Katt a képre a videóért (nem beágyazható):

(Bloomberg)