A hiányszakmákban tavaly 30 százalékkal nőttek a bérek

18/04/05 csütörtök
ujnemzedek.hu
De vannak, akik még ennél is jobban jártak: konyhai munkáért például 177 469 forintos átlagfizetést adtak tavaly, ami 54 százalékos növekedés.

A Profession.hu legfrissebb, saját adatbázison alapuló felméréséből kiderül, hogy melyek azok a területek és munkakörök, ahol a munkaerőhiány miatt leginkább nőttek a nettó bérek. Bár általában a bérek emelkedése a jellemző, van olyan terület, amire a munkaerő-túlkínálat miatt épp az ellenkezője igaz.

Kevés dolgozó, millió álláshirdetés

Az egészségügytől kezdve az építőiparig ma szinte minden területen munkaerőhiány van Magyarországon. Ez jól látszik abból, hogy 2015 és 2017 között a fizikai és betanított munkából megduplázódott az álláshirdetések száma, de banki és biztosítási bróker pozíciók esetében is 40 százalékkal több állásra kerestek képzett munkatársat. A cégvezető és menedzsmenti feladatok ellátására 56 százalékkal nőtt a feladott hirdetések száma. Emellett – főleg az IT szektorban - számos olyan hiányszakma van, amelyekre a jelenlegi munkaerőpiaci válságtól függetlenül, folyamatos a kereslet. 

A varázsszó: béremelés

A munkaadók hirdetéseiben szereplő nettó fizetések átlaga a programozók és fejlesztők esetében tavaly elérte a 445 000 forintot, ami két év alatt 20 százalékos emelkedést jelent. A termelő és szolgáltató iparban uralkodó, egyre nagyobb munkaerőhiányt jól szemlélteti, hogy tavaly egy betanított munkásnak átlagosan 163 117 forint fizetést ajánlottak (27 százalékos növekedés), ami nem sokban marad el a konyhai munkáért kínált 177 469 forintos átlagfizetéstől (54 százalékos növekedés). 


Fotó: Pixabay

Nagy a kereslet a takarítók iránt is: a nekik ajánlott bér 41 százalékos növekedéssel eléri a 140 512 forintot. Elfogytak az ácsok és az asztalosok, akik akár 225 000 forintot is hazavihetnek havonta, (30 százalékos növekedés), de felszolgálóként is reális elvárás a 190 000 forintos fizetés (28 százalékos növekedés). Munkaerő-túlkínálat egyedül az adminisztrátori kategóriában van, ahol 11 százalékot csökkentek a bérek.

Vonzóbbak azok a cégek, amelyek nem árulnak zsákbamacskát

Bár a KSH adatai szerint csak az utóbbi évben 13 százalékkal növekedtek a bérek, még mindig nem érték utol a nyugat-európai fizetéseket. Ugyanakkor ebben az erősen munkaerőhiányos gazdasági környezetben sem lehetetlen munkaerőt találni, de ehhez gyökeres szemléletváltásra van szükség. Az a cég lesz hosszú távon sikeres a munkaerőpiacon, amelyik felismeri, hogy új toborzási szokásokat kell kialakítania. 

„Tapasztalataink szerint azokra a hirdetésekre, amelyekben szerepel a várható fizetés, 30 százalékkal több jelentkezés érkezik” – mondta Tüzes Imre, a Profession.hu üzletfejlesztési és termékmenedzsment vezetője. Egy munkahelynek ezen kívül is több lehetősége van arra, hogy vonzóvá váljon. Egyik a bérek kifehérítése és juttatási csomagok bevezetése, de vonzó lehet az inspiráló munkakörnyezet, vagy a motiváló életpályamodell is.