A heti szócsinálási verseny nyertese mindenképp: a hepeating

17/12/04 hétfő
ujnemzedek.hu
Ötlenyúlás. Gondolopás. Ha van jobb fordításotok arra, amikor a hapsik ötleteit könnyebben fogadják, mint a csajokéit, mondjátok!

Persze csak akkor, ha nem csajok vagytok, mert a hapsik ötleteit úgyis szívesebben fogadjuk...

Képtalálat a következőre: „joke gif”

NANÁ, hogy viccelünk,

de ennél a viccnél jobban talán nem is tudnánk elmagyarázni a "hepeating" fogalmát: adott egy baromi jó ötlet, amire alapaszinten mindenki vevő lenne. Csakhogy egyesek szerint nem mindegy, hogy az az ötlet egy lányfejben születik meg, vagy egy srác dobja be a nagy közösbe. 

Namost írtunk mi már a kedvenc feltalálócsajunkról, sőt, még ez a válogatás sem jöhetett volna létre, ha valóban nem figyelnének a közösségek a nőkre. De tény, ami tény: a dolog, amit úgy hívunk, szexizmus, valóban létezik - így a hepeating-nek igenis van helye a szótárban.

Az independent.co.uk most egy egész cikket áldozott a jelenségnek. Szerintük a kifejezést Nicole Gugliucci csillagász futtatta meg elsőképp a közösségi médiában:

 

Már csak azért is lehet valami a dologban, mert a témát komolyan felkapták - elég csekkolni, hányan lájkolták a fenti tweetet. Gugliucci kitér arra is, hogy a "hepeater", azaz a figura, aki semmibe vesszi egy nő hozzászólását, nem feltétlenül férfi - simán lehet, hogy egy kolléganő az. A csillagász kijelentette azt is: célja, hogy minden  fajta megkülönböztetést megszüntessen a munkahelyeken - ezért biztat arra mindenkit, hogy használja az új szót.

Nos? Neked mi a véleményed róla? Van sztorid arról, hogy "hepeateltek"?