A hat legfontosabb dolog, amit hasznosíthatsz a 2016-os HR Festen elhangzottakból

16/10/28 péntek
ujnemzedek.hu
2016. szeptember 27-én szervezték meg a HR Festet a budapesti Akvárium Klubban. Az esemény fókuszában a munkaerőpiac fejlődési lehetőségei álltak, azaz az, hogy milyen is lesz a jövő munkahelye. A látogatók közel ötven előadó tapasztalatait, véleményét és tanácsait hallgathatták meg, köztük jelenlegi vezetőket, vállalkozókat, szakértőket, és azokkal a fiatalokkal is találkozhattak, akik még csak most ismerkednek a pályaválasztás rejtelmeivel, de már véleményformálóként lehet rájuk tekinteni.

Milyen lesz a jövő új munkahelye, ahol a munkavállalók is jól érzik magukat? Hogyan motiváljuk a fiatalokat? Milyen rendhagyó megoldások léteznek a szervezeti megújulásra? Mitől érdekes az Y és a munkaerőpiacra belépő Z generáció?

Az Új Nemzedék természetesen a Youth Színpadra volt leginkább kíváncsi, hiszen ott foglalkoztak a legtöbbet a fiatalok és a munkaerőpiac viszonyával.

Az eseményről hamarosan bővebb összefoglalót is olvashattok, most viszont itt van az a hat legfontosabb dolog, amit érdemes megjegyezned az előadók és vendég diákok gondolataiból.

Kik számítanak fiatal tehetségnek a cégek szemében?

Jelenleg korosztályi besorolás szerint 696 349-en tartoznak a magyar Y-generációhoz, ebből 237 432-en élnek városban, 59 358-an rendelkeznek diplomával, kb. 40 ezer él közülük Magyarországon, ebből 20 ezer körül van azoknak a száma, akiket a vállalatok tehetségük szeretnének megfogni maguknak. A 20 ezer fiatal 90%-ának már van munkahelye, szóval a HR-esek kénytelenek egymástól elcsábítani. Az információkat Zeitler Ádámtól tudtuk meg.

A Milestone társalapítója-igazgatója egy rakat tehetság-meghatározásba botlott a vizsgálódásai során, és ezek közül egyet emelt ki: "Az számít tehetségnek, akiből ha a munkahelyén lenne 10, az gyökerestül változtatná meg az adott cég működését". Fontosnak tartotta megemlíteni még a "talent pool" kifejezést is - ennek kapcsán kiemelte, a legfontosabb, hogy el kell kezdeni figyelni a legfiatalabbakra, azokra, akikre "10 év múlva gyilkolni fognak a munkáltatók." HIszen az orrunk előtt nő fel egy újabb generáció - nem szabad veszni hagyni azokat, akik már a középsikolában kiemelkedően teljesítenek, figyelni kell rájuk, és támogatni őket.

De milyen a kifejezetten magyar tehetség? Erről már az egyik fő kerekasztal-beszélgetésen Jean Grunenwald, a Nestlé vezetője beszélt - szerinte a hazai fiatalok érdeklődők és kreatívak, tele vannak energiával. A legfontosabb kérdés azonban az, hogy ezt a rengeteg pozitív dolgot egy cég hogy vezeti be a mindennapjaiba, hogyan hasznosítja, és teszi magáévá.

Problémamegoldás

Veres Rita az Aon Hewitt ügyvezetője megnyitóbeszédében elmondta: Meg kell tanulnunk gondolkodni a jövőről – így tettek korunk rocksztárjai, az olyan újítók is, mint Elon Musk, vagy Ray Kurzweil is. „Olyan problémák megoldására kell törekedni, amelyeknek a meghatározását korábban lehetetlennek tartották – vagyis ne legyünk restek, célozzuk meg a Holdat!”

Önkéntesség fontossága

Rengetegen emlegették az eseményen, mint a vállalati kultúra egyik fejlődési lehetőségét. Dr. Illés Boglárka, ifjúságpolitikáért- és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár például úgy fogalmazott: elsődleges feladata a HR-szakmának az, hogy igazodjon a piachoz.

Ilyen volt a 2016-os HR Fest - képek: Vajda Anita

„Nagyon fontos megértetni fiatalokkal, hogy igenis szükségük van egy szélesebb ismeretkörre, hiszen egy folyamatosan változó világban élünk. Kimondhatjuk: a 90-es években a lineáris életpálya gyakorlatilag megszűnt. A cégeknek ma már nem csupán a magas bérszínvonalat kell garantálniuk a fiatal munkavállalók felé, hanem magasabb életminőséget is biztosítaniuk kell – ilyen például, hogy a vállalati kultúrába stabil helye van a társadalom felé történő felelősségvállalásnak. Ennek jó eszköze lehet például az önkéntesség, hiszen ezen keresztül – azon túl, hogy másokon segítünk – könnyen kikristályosodik a szervezeti működés is. Az önkéntesség komoly erőforrás, a munkaerőpiacra való belépés eszköze s lehet – ezért hoztuk létre az onkentes.gov.hu-t, melyen már most több, mint 500 szervezet hirdet lehetőségeket. Az oldal információs bázisként szolgál a magyarországi önkéntes lehetőségekről, illetve elsődleges feladatának tartja, hogy az önkéntességet minél szélesebb körben népszerűsítse.”

Kitért arra is: az oktatás jelenleg arra ösztönzi a diákokat, hogy egyedül érvényesüljenek, egyedül érjenek el sikereket. „Ezzel szemben a munkaerőpiacon csapatjátékosok kellenek, egy jól működő teamben több különböző terület szakértői dolgoznak együtt – pl. jog, informatika, könyvelés, akik egymást segítve érik el a szervezet sikerét.”

Alázat

Ez valahogy minden alkalommal előjött – hol a munkáltatóval, hol a munkavállalóval kapcsolatban. A kerekasztalbeszélgetésen például így összegezték a dolgot: „A tehetséges munkavállaló érdeklődő, nyitott, többet tesz bele a munkájába a napi rutinnál, vagyis jónak lenni és kitűnőnek lenni két különböző dolog.”

Beindult a délután (kép: HR Feszt - Facebook)

Elhangzott továbbá, hogy a fiataloknak is nyitottnak kell lennie a cég elképzeléseire – azaz kell bizonyos fokú alázat mind a két fél részéről. Bodor Márk, a kecskeméti Közösségi Tér munkatársa szerint az alázat a szimpla munkvállalót fölé emeli az átlagnak – „Minden nap tenni kell a cégért, de nem csak a cégért, hanem a közösségért is, ennek pedig jó formája lehet az önkéntesség.”

Diverzitás

A változatos, sokszínű munkakörnyezet, és a különböző vélemények ütköztetése, ötletek összekapcsolása az alapja a jövő sikeres vállalkozásainak. A külföldön dolgozó és tanuló fiatalok azt is kiemelték, hogy a kulturális sokszínűség, a különböző országból érkező alkalmazottak közös munkája milyen jó hatással van a projektekre.  

Szenvedély

Kicsit elcsépelt az a tanács, hogy csináld azt, amit szeretsz, és sok esetben éhen is lehet halni, ha csak ezt a gondolatot követi valaki, de a fesztiválon felmerült néhány új gondolat is ezzel kapcsolatban. Legyen a munka mellett is valami, amit szenvedéllyel tudsz csinálni, akár sport, akár művészet, akár más kreatív hobbi. Ez akkor is fontos, ha szereted a munkádat, és leköti a figyelmed, abban az esetben meg főleg, ha még nem találtad meg a neked megfelelő állást. Ezt Katerina Edelshteintől hallhattuk (Nielsen).