A főnököd szerint ezért nem kell dolgoznod

16/11/14 hétfő
ujnemzedek.hu
Az nem titok, hogy betegen munkába menni nem nyerő -sem a betegnek, sem a kollégáknak. Ugyanakkor a statisztikák szerint mi magyarok annyira lelkiismeretesek vagyunk, hogy akkor sem vagyunk hajlandóak otthon gyógyulni, ha átment rajtunk egy tankhadosztály.

A Telegraph készített egy felmérést, amelyben kifejezetten munkaadókat kérdeztek meg arról, hogy szerintük mi az elfogadható indok, amiért egy munkavállaló nem jelenik meg reggel.  Ez lett az eredmény:

Amint az látható, a legtöbb munkaadó kifejezetten tolerálhatónak tartja, ha valaki influenzásan inkább nem megy be teleköhögni az irodát, ezzel potenciálisan veszélyeztetve a többi dolgozó egészségét. A baleset és a hátfájás is erős indok, a migrénre és a megfázásra hivatkozni viszont nem érdemes, mert kevés főnök szívét lágyítja meg.

A munkavállalóknak egy érdekes kérdést tettek fel: vajon mi az a betegség, amit titkolnának a főnökük előtt? A válaszokból egyértelműen kiderül, hogy a mentális problémák- idegesség, depresszió és a stressz- szerintük nem tartoznak senkire – a hátfájást bevallják.