A dolgozók 76 százaléka simán bemosna egyet a főnökének

17/01/18 szerda
ujnemzedek.hu
Stressz, megkülönböztetés, agresszió - elég cefetül érezzük magunkat a munkahelyen - legalábbis ezt mutatják egy nemrég készített magyar kutatás eredményei.

A dolgozók alig egynegyede az, aki jól érzi magát a munkahelyén (18%) vagy legalábbis elégedett a vezetőivel (12%) – derült ki a Work Force kutatásából.

Az egyik legkeményebb adat, hogy 76% annyira elkeseredett, hogy legszívesebben behúzna egyet a főnökének.

A válaszadók 62%-a nem igazán vagy egyáltalán nem elégedett azzal, ahogy a főnöke viselkedik vele, és csak 12% "abszolút igen". Csákvári Róbert, a kutatást végző Work Force ügyvezetője szerint sokan elfelejtik, hogy a nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb munkaerő hatékonyabban dolgozik, és ez sikeresebb céget eredményez. Mindez nem csak a fizetésen, hanem igen jelentős részben a vezetőn múlik. Szerinte jó vezetőnek lenni nem csak üzleti, hanem alapvető emberi norma és felelősség is, egy vezető sokak életéért felelős. A munkahelyi stressz csökkentése elsősorban vezetői felelősség – írja a marketinginfo.hu.

Emellett az adatokból kiderült:

-Kevés főnök bírja a kritikát
-Nem megy nekik a motiválás
-Agresszívek
-szubjekítven döntenek
-nem ápolják a közvetlen emberi kapcsolatokat
-nem adnak világos utasításokat és az elvárások is kuszák

Nem utolsó sorban nem megfelelő a hangnem sem, amivel az alkalmazottakkal kommunikálnak.

Az elképesztően érdekes kutatás rengeteg egyéb gondot is feltárt, itt lehet megnézni milyen problémákra derült még fény - itt tudod megnézni.