8 tipp, aminek segítségével tényleg hatékony csapatjátékos leszel

18/01/10 szerda
ujnemzedek.hu
A csapatmunkával jóval messzebbre lehet jutni, mintha a team tagjai külön-külön próbálkoznának, ugyanakkor a közös munkának rengeteg buktatója van, amelyek mind a hatékonyság és az idő gyilkosai. De ha elolvasod ezt a 8 tippet, akkor már semmi sem gátol benne, hogy tökéletes csapatmunkát végezz.

Dolgoztál már valaha is csapatban? Ha igen, akkor valószínű, hogy te is a saját bőrödön tapasztaltad ennek minden előnyét és hátrányát. Hiszen ha a teamet jól válogatják össze, és a vezetője tudja, merre van az előre, akkor valóban csodákra képes egy jó csapat. Sokszorosát képesek hozni annak, mintha a benne lévő emberek magányos farkasként, a saját szakállukra dolgoznának. De az is igaz, hogy minél többen dolgoznak össze, annál több rugalmasságot kíván a projekt, és annál több a hibalehetőség. Konkrétan az egymásra való várakozás, ne adj' isten a megértésbeli nehézségek hihetetlen mértékben képesek megnyújtani a projektre fordított időt, és - felesleges - munkamennyiséget. 

Szóval akár résztvevője vagy egy teamnek, akár a vezetője, jól jöhet a most következő néhány tipp. Nézzük, a szakemberek szerinit mivel lehet igazán hatékonnyá tenni a csapatmunkát! 

1. Mindenki tudja, mit várnak tőle

Amikor összeáll a csapat, az egyik legalapvetőbb dolog, hogy a tagok pontosan tudják, milyen teljesítményt, és főleg milyen eredményeket várnak tőlük. Ez azonban csak a 0. lépés, miután megismerték, mik a célok, az is fontos, hogy a csapat tagjai pontosan értsék ezeket, és a sajátjuknak érezzék. Magyarán a csapat tagjainak tudniuk kell, miért is jött létre a team, mi a célja, mik a feladatai, és mit kell tenniük, hogy a célok megvalósuljanak.

2. Ha mindenki elkötelezett, a csapat csodákra képes

Nincs sikeres csapat anélkül, hogy mindenki magáénak érezné a közösen vállalt feladatot, és szívvel-lélekkel beleteszi, ami rajta múlik. Sikeres teamet olyanokból lehet alakítani, akik tényleg a csapat részeiként gondolnak saját magukra, és akiknek a csapatszellem nem valami lila köd. Ha mindenki elköltelezett, akkor a csapat csodákra képes, de ha csak egy olyan tagja is van, aki nem, az rögtön rányomja a bélyegét a team egészének működésére. 

Egy sikeres csapat alapfeltétele, hogy annak tagjai szívvel-lélekkel végezzék a feladatukat. Ezt csak akkor tudjuk elérni, ha biztosak vagyunk abban, hogy a tagok valóban a csapat részei akarnak lenni. Ehhez át kell érezniük a csapatszellemet, ezzel biztosítható elkötelezettségük a célok eléréséhez. Fontos, hogy saját munkájuk jelentőségét ismerjék, és elismeréssel díjazzuk a hozzájárulásukat. 

3. Miért is vagyok én itt?

Egy team sikeres működéséhez az is nélkülözhetetlen, hogy mindenki tudja, ő személy szerint pontosan miért is került bele. Nem csak a saját szerepüket kell azonban érteniük a tagoknak, hanem azt is, hogy a munkájuk hogy illeszkedik a cég stratégiájába. 

4. Legyenek egyértelműek a szabályok

Fontos, hogy a csapatnak is egyértelműen meghatározzuk a felelősségi körét, még mielőtt elkezdenénk az érdemi munkát. A célok kijelölése mellett pedig elengedhetetlenül szükséges, hogy a stratégiát is meghatározzuk, amivel majd elérjük őket. A stratégia olyan elemeit is le kell fektetni előre, mint például hogy milyen eredményeket várunk, ezeknek mikorra kell teljesülniük. Az sem árt, ha már előre kitaláljuk, hogy az elvégzett munkát pontosan hogyan, milyen módszerek segítségével értékeljük. 

5. Kompetencia: megfelelő emberek a megfelelő feladatra

Egy team kialakításához is ésszel érdemes hozzáfogni, legelőször is arra kell ügyellni, hogy csak olyanok kerüljenek bele, akikre tényleg szükség van, közülük viszont ne hiányozzon senki. Magyarán minden egyes részterület képviselőjének benne kell lennie a csapatban, ami a projekt egészéhez nélkülözhetetlen. Persze az is fontos, hogy ne csak papíron értsen hozzá, hanem tényleg olyan tudása és képességei, kézségei legyenek, ami kell a sikeres munkához. Ezzel együtt is előfordulhat, hogy bár a team teljes, és mindenki kompetens, mégis szükség van egy külső szakértő, vagy valamilyen más külső segítség bevonására. Ezt a team vezetőjének kell felismernie, és szükség esetén neki kell erről gondoskodnia. 

6. Kontroll és szabadság: az arany középút

A csapat működését egyértelmű keretek közé kell szorítani, például tisztázni kell a pontos hatáskörét, pontos helyét a vállalat struktúráján belül. Tisztázni kell azt is, hogy van-e bármilyen megkötés a team működésével kapcsolatban (anyag, időbeni). Ugyanakkor nem jó, ha túlszabályozzuk egy team működését, elegendő szabadságot és autonómiát kell biztosítani a neki, mert így tud hatékonyan működni. 

7. Kommunikáció és együttműködés

A közös munka csak akkor lehet hatékony, ha mindenki tisztában van a többiek feladatával és szerepével. Persze a problémák, súrlódások vagy konfliktusok elkerülhetetlenek. Éppen ezért fontos, hogy legyen egy bejáratott eszközerendszer a problémakezelésre, amit mindenki ismer és elfogad. 

Az eredményes munkához az is elengedhetetlen, hogy a csapat tagjai folyamatosan visszajelzéseket adjanak a sikerekről éppúgy, mint a problémákról. Fontos, hogy a csapatnak minden, a munkához szükséges információ a rendelkezésére álljon, és hogy nyílt, őszinte legyen a tagok között a kommunikáció.

8. Az eredeti gondolat nagy kincs!

Egy intézményen belül rendszerint nagy a csábítás arra, hogy, a bevált megoldásokat részesítsék előnyben, és a szokásostól eltérő ötleteket kirostálják. Pedig a kreatív gondolkodás, az eredeti ötletek és újszerű megoldások egy csapásra nagyságrendekkel növelhetik egy cég sikerességét, hatékonyságát vagy eredményességét. Ezért a team működése során is érdemes jutalmazni az újító szellemiséget, és nyitottan reagálni az elsőre talán szokatlannak tűnő felvetésekre is.