8 személyiségtípus, aki kiakaszthat az irodában

16/10/04 kedd
ujnemzedek.hu
A problémás, olykor durva munkatársak a legtöbb munkahelyen jelen vannak. Hatásuk nem csak ránk de a munkánk minőségére is rányomja bélyegét. Rossz közegben nem jól teljesít az ember, főleg ha megnehezítik a munkavégzését is. Nézzük a legdurvább fazonokat, akikkel együtt dolgozhatunk.

Hangoskodó

A legkönnyebb észrevenni. Az ilyen emberek hangosak és elviselhetetlenek, gyakran mérhetetlen hangerővel szapulják egy-egy munkatársukat a megfélemlítés érdekében, mivel arra törekednek, hogy féljenek tőlük. 

Kétfejű kígyó

Ő az akit első körben megbízható és kedves munkatársnak vélünk, viszont a hátunk mögött igyekszik rossz fényben feltüntetni minket. Az állandó kavarások embere, aki olykor a mi érdemeinket is a sajátjaként mutatja be. 


fotó: stocksnap

Örök kritikus 

Nincs más célja, mint lerombolni az emberek önbizalmát a folyamatos negatív kritikákkal. Sosem lehetsz jobb a szemében, esélyed sincs az elismerésre. 

Akadályozó

Célja az, hogy hatalmat gyakoroljon mindenki felett, legtöbbször azért mert valójában nincs hatalma, ezért megakadályozza, hogy információhoz vagy épp valamilyen eszközhöz hozzáférj a haladásod érdekében. 

Figyelmet óhajtó

Mindig a figyelem központjában akarnak lenni, igyekeznek mindenkivel jóban lenni, legfőképp az új munkatársakkal. Próbálják a jó oldalukat mutatni, hogy szimpátiát vívjanak ki maguknak, de ha nem érzik, hogy kellő figyelmet szentelnek rájuk képesek azonnal az ember ellen fordulni, a bizalmas infókat felhasználva bosszút állni. 

Makacs

Ezek a legfigyeleméhesebb dolgozók. Nélkülözhetetlennek gondolják magukat, mindenért elismerést várnak de legtöbbször nem ők a legjobb munkaerő. Idejük nagy részét azzal töltik, hogy a hatékony munkatársakat figyelik, mikor vétenek hibát. 

Guru

A teljesítményükkel nincs gond, a habitusukkal inkább. Mindenkitől feljebb érzik magukat, nem is tudják elképzelni, hogy valakitől kritikát kapjanak és azt sem viselik jól ha nincs igazuk. Kifejezetten egy-egy területhez értenek csak.

Szociopata

Lehet intelligens, sármos és jó beszélőkével megáldott, aki választékos beszédével mindnkit elkápráztat. Ez a személyiség a legrombolóbb egy munkahelyen. Nem empatikusak a munkatársakkal, jó manipulátorok - könnyedén játszanak mások érzéseivel azért, hogy megkapják, amit akarnak. Gyakran kerülnek magas pozícióba, ami hatalommal jár. Olyan emberekkel veszik körbe magukat, akik képesek elvégezni nem tisztességes feladatokat is annak fejében, hogy feljebb jussanak az adott pozíciójukból.