5 mítosz a melóval kapcsolatban, ami ma már nem igaz

17/08/03 csütörtök
ujnemzedek.hu
Ahogy fejlődik a technológia, úgy változnak meg a hétköznapjaink is, és ez nem csak a magánéletre, de a munkahelyre is igaz. Korábban megdönthetetlennek és általános igazságnak kikiáltott dolgok mára teljesen elfogadottá váltak, egy csomó minden pedig átértékelődött - írja az entrepreneur.com. Nézzük ezeket!

A gyakornok a rabszolga

Csak kávét lehet vele főzetni, meg felzavarni a hetedikre hatvan tonna papírral, esetleg ő az, aki a legkönnyebben befér a szekrény mögé kihúzni a fénymásoló zsniórját – na, ez már nincs így. Mivel a kütyük egyre többet tudnak, a fiatalok meg sokkal könnyebben tudják kezelni őket, a gyakornok egy értékes dolog lett, akire fontos feladatokat lehet bízni.

A fizetés magánügy

Volt. De manapság ha egy cég alulfizeti a munkavállalóit, az pillanatok alatt elterjed a médiában és a közösségi oldalakon. A tisztességes díjazás és az átlátható fizetési rendszer elvárás lett.

Nincs Facebookozás a munkahelyen

Még vannak helyek, ahol le van tiltva, de ez ritkulóban van. A jó munkaadó megbízik annyira az alkalmazottaiban, hogy feltételezze: a munkahelyi internetezés nem megy a meló rovására. Ráadásul ha a cég valamilyen sikert ér el, és az alkalmazottak megosztják azt a Facebookon, akkor az a vállalatnak is jól jön, hiszen pozitív kép alakul ki róla.

A munkaidő nyolc óra, a munkavégzés helye pedig az iroda

Ez már érdekesebb téma, nyilván ahol ügyeleti rendszer van és műszakváltások, ott nem lehet össze-vissza dolgozni, de sok helyen bizony előfordul, hogy kettébontják, később befejezik, ráadásul ezt nem is a munkahelyen, hanem otthon. Semmi értelme az irodában ücsörögni és emiatt lekésni egy fontos dolgot, ha útközben az internet segítségével ugyanazt a munkát el lehet végezni. Persze az irodai létnek is megvannak a maga előnyei, de a vaskalapos szigor, miszerint minden nem az irodában eltöltött óra egyenlő a lógással, már nem divat.

A legjobb munkaerő tapasztalt és hosszútávra tervez a cégnél

Ma már a fiataloknak állandóan azt mondják, hogy kövessék az álmaikat. A technológiai fejlődés miatt ők előnyben vannak, és olyan dolgokat tudnak, amiket akár a tapasztaltabb, idősebb kollégák sem. Így aztán fontos részei a munkahelynek, és a jó főnökök tudják, hogy egy lelkes munkaerő sokszor eredményesebb, mint egy tapasztalt.

Utánajártunk annak is, hogy milyen a legjobb munkahely a mai fiatalok szerint!