4+1 dolog, amire mindenképpen figyelj, ha munkaszerződést kötsz

18/01/04 csütörtök
ujnemzedek.hu
Mennyi időre szól, pontosan mennyit is fogsz kapni, és pontosan mi is lesz a munkád? Akár el is kérheted, és haza is viheted a szerződést, mielőtt aláírnád. Érdemes!

Amikor pályakezdőként elkezdesz dolgozni, vagy munkahelyet váltasz, az új helyen a legelső dolog, hogy aláírod a munkaszerződést. Ez a szerződés garantálja többek között az érdekeid védelmét a munkaadóval szemben, ezért marhára nem mindegy, mi kerül bele. Vannak kötelező elemei, van, amit bele lehet írni, de nem muszáj, és van, ami kifejezetten hátrányos, ha belekerül.

Ha biztosra akarsz menni, ne bízd a dolgot a véletlenre, inkább kövesd az alábbi jó tanácsokat - hidd el, megéri!

1. Munkaszerződés: sosem szóban kösd, mindig írásban!

Bár a Munka Törvénykönyve szerint a munkaszerződést írásban kell megkötni, mégis előfordul, hogy csak szóban állapodnak meg egymással a felek. Azonban máig érvényes nagy igazság, hogy a szó elszáll, az írás megmarad. Egy szóbeli megállapodásról utólag bármit állíthat bármelyik fél - nehéz, sőt, szinte lehetetlen bizonyítani, mi volt a szóban megkötött szerződés valódi tartalma. Ráadásul a szóban kötött munkaszerződés nem is érvényes - erre hivatkozhatsz is, de csak a munkába lépést követő 30 napon belül. 

2. Bruttó bér, nettó bér, pótlékok - mennyi az annyi?

A munkaszerződésbe  mindig a bruttó bér kerül, ennél jóval kevesebb, amit majd kézhez kapsz. Hogy pontosan mennyi lesz a nettő béred, sok mindentől függ (például hogy házas vagy-e, van-e gyereked stb). Ha a munkaszerződés nem tartalmazza a nettó béred, akkor használj valamilyen bérkalkulátort, amivel könnyen kiszámolhatod. Itt például találsz egyet, de számtalan van még ezen kívül. Szintén lényeges szempont: a különböző pótlékokat (pl. éjszakai műszakot, stb.) még nem tartalmazó személyi alapbér nem egyezik a kifizetett bérrel.

3. Pontosan mit is fogok dolgozni?! - Avagy a munkaköri leírás

Ha túl általános a munkaköri leírás, abból később nagy problémák adódhatnak - főleg a számodra. Bármilyen pozícióra is vesznek fel, ha nincsenek tételesen felsorolva az ehhez tartozó feladataid, akkor utólag bármire azt mondhatja a főnököd, hogy beletartozik, olyasmire is, amire te egyáltalán nem gondoltál. Ezért alaposan olvasd át a munkaköri leírást, és ha túl általános, nyugodtan kérd meg a munkáltatód, hogy írja bele részletesebben. Aláírás előtt ezt még megteheted, utána azonban már nem lesz lehetőséged vitatkozni. 

via GIPHY

4. A próbaidó max 3 hónap, de az sem mindegy, mennyi időre szól a szerződés

A próbaidővel is előszeretettel trükköznek egyes munkaadók, szóval erre is fokozottan figyelj oda. Először is tudd, hogy a szerződésben csak egyszeri, 3 hónapos próbaidő köthető ki, amit nem lehet meghosszabbítani. A próbaidőt utólag, pótlólag sem írhatja bele a szerződésbe a munkaadó.

De nagyon nem mindegy az sem, hogy határozott vagy határozatlan idejű munkaszerződést kínál a leendő munkahelyed. A határozott idejű munkaszerződés lejártakor ugyanis nem jár végkielégítés. 

+1 Akár haza is viheted a munkaszerződést, mielőtt aláírnád

Sokan elkövetik azt a hibát, hogy el sem olvassák a munkaszerződésüket, csak automatikusan aláírják. Erre pedig nagyon rá lehet faragni, hiszen a szerződés megkötése után már jóval nehezebb módosítani az egyszer már elfogadott feltételeket - akkor is, ha az egész totál szívás a számodra.

Szóval nagyon megéri alaposan átnyálazni a szerződést. Nálunk még nem terjedt el annyira, de simán elkérheted a munkaszerződést, hogy hazavidd. Otthon azután nyugodtan át tudod olvasni, a homályos részletekre rákereshetsz a neten, vagy akár egy nálad tájékozottabb havert is felhívhatsz. Így nem esel abba a hibába, hogy pár jól csengő ígéret (cégautó, "majd valamikor" belengegetett fizuemelés stb.) hallatán át se olvasod a megállapodást - és nem érnek kellemetlen meglepetések.  

via GIPHY

 

Ez mindenképpen legyen benne a munkaszerződésedben

  • a szerződő felek neve és adatai (név, születési adatok, állandó lakcím, székhely, bankszámlaszám)
  • munkakör – ami tartalmazza az elvégzendő feladatok megnevezéseit
  • személyi alapbér összege
  • munkavégzés helye – ha nincs feltüntetve, munkahelynek azt a helyet kell tekinteni, ahol a munkánkat szokás szerint végezzük.
  • munkaviszony tartalma – ha ez sem szerepel a szerződésben, a munkaviszony határozatlan időre jön létre.
  • próbaidő – ez maximum 3 hónap lehet

Ha ezek közül bármelyik hiányzik, olyan, mintha a szerződést meg sem kötöttétek volna, vagyis érvénytelennek számít.