4 tipp, hogy könnyebben kijöjjünk az idősebb kollégákkal

16/10/03 hétfő
ujnemzedek.hu
Nem könnyű pályakezdő fiatalként beilleszkedni a munkahelyen, rengeteg új dolgot, szabályt és kommunikációs módot kell gyorsan megtanulni. Amíg a korban hozzánk közelebb állókkal viszonylag könnyen megtaláljuk a közös hangnemet, addig az idősebb kollégákkal való munka, sőt, a mindennapok már nem biztos, hogy olyan egyszerűek.

Hello, mizu?

A legtöbb munkahelyen és szakmán belül általánosan elfogadott, hogy egymás közt tegeződnek az emberek. Először furcsának tűnhet, hogy akár a saját nagyapánkkal egyidős munkatársat „sziázzuk”, de hamar meg lehet szokni, arra azonban figyeljünk, hogy a tisztelet ettől függetlenül kijár mindenkinek.

A hatékony kommunikáció

A csend és a megszólalás művészete. Sokan belefutnak abba a hibába, hogy minden egyes lehetőséget megragadnak arra, hogy hallassák a hangjukat és ezzel hívják fel magukra a figyelmet, így vívjanak ki elismerést. A túlzott harsányság azonban visszásan is elsülhet, így a szakemberek azt tanácsolják, hogy lehetőleg akkor szólaljunk meg, ha közvetlenül minket kérdeznek, és ne akarjunk mindenkit túlbeszélni hirtelen jött (és általában még átgondolatlan) új ötleteinkkel.

Ha tényleg úgy gondoljuk, hogy olyat találtunk ki, amit valóban meg kéne osztani mindenkivel, keressük fel idősebb kollégánkat vagy főnökünket, és neki, négyszemközt vázoljuk a dolgot. Kérjük meg, hogy segítsen abban, hogy azt majd mások előtt is prezentálhassuk.


Köszönő(v)iszony? (kép: peppermintsoda.co.uk)

Kor vs. tapasztalat?

Az, hogy valaki idősebben nálunk, természetesen nem feltétlenül jelenti azt, hogy mindig neki van igaza és ő tud mindent jobban. Azt viszont ne felejtsük el, hogy pusztán a munkahelyi környezetben eltöltött ideje miatt rengeteg gyakorlati tapasztalattal rendelkezik. Jobban ismeri a munkatársakat, a belső szabályokat és a teljes munkafolyamatot is.

Félelem, tisztelet

Pályakezdőként ritkán fordul az elő, hogy rögtön vezető pozícióba kerülünk, így nem is olyan szokatlan az, hogy beosztottként egy idősebb főnök utasításait kövessük. Azonban nem kell ahhoz túl sok idő, hogyha igazán rátermettek vagyunk, olyan munkakörbe kerüljünk, ahol idősebb generációk tagjait kell vezetnünk. Nem könnyű feladat. Az egyik leggyakoribb hiba, hogy vezetői tapasztalat hiányában a fiatalok pusztán a hierarchia hangsúlyozásával és a „félelem” (pl: elbocsátás) fenntartásával akarják saját bizonytalanságukat ellensúlyozni. Természetesen ez nem jó módszer, hiszen a tiszteletet így nem vívhatjuk ki.

Sokkal célravezetőbb, ha megpróbáljuk minél jobban megismerni beosztottjainkat, viselkedésüket, habitusukat és szakmai tudásukat. Időről-időre érdemes kikérni tanácsukat, meghallgatni véleményüket az egész csoportot érintő kérdésekben (pl: feladatkiosztás), így könnyebben kialakulhat a kölcsönös tisztelet, ami már nem az életkoron, hanem a szakmai teljesítményen alapul.