30.000 eurós fődíjjal csábítja a magyar startupokat Közép-Európa legnagyobb energetikai versenye

18/04/16 hétfő
ujnemzedek.hu
Lassan finiséhez ér a tiszta technológiákkal foglalkozó startup vállalkozások számára meghirdetett energetikai verseny, a PowerUp.

Április 19-éig lehet még rá jelentkezni huszonnégy közép-európai országból, köztük hazánkból is. A tét nagy. A nagy érdeklődésre való tekintettel az InnoEnergy, mint az esemény szervezője, a 20.000 eurós fődíjat felemelte 30.000 euróra.

Bár a verseny elsősorban az energiaszektorra és a tiszta energiára koncentrál, nyitott az olyan megoldások számára is, amelyek a mobilitással, a kiberbiztonsággal, az intelligens városokkal és a légkörbe juttatott káros porrészecskék mennyiségének visszaszorításával foglalkoznak. A széles körű projektportfólión túl a pénzdíjak is ösztönzést jelenthetnek a nevezéshez a vállalkozások számára. A 30.000 eurós főnyeremény mellett, anyagi juttatásban részesül a második, illetve a harmadik helyezett is (10.000 és 5.000 euró értékben). A legérdekesebb projektek benyújtóit pedig meghívják az InnoEnergy Highway® gyorsító programba is, amelynek keretén belül azok akár további 150.000 eurós támogatást is kaphatnak.

Tavaly a hazai sikeres felkészítést követően a magyar Heatventors nyerte a nemzetközi nagydöntőt Budapesten

„Azért szeretek az InnoEnergy munkatársaival dolgozni, mert egy rendkívül hatékony, a nemzetközi piacra lépést és üzleti stabilitást szem előtt tartó programot nyújtunk a vállalkozások számára, testreszabott formában” – nyilatkozta Dervalics Ákos, az InnoEnergy HUB Magyarország vezetője.

A PowerUp! révén ugyanakkor az InnoEnergy hozzájárul a környezetet érintő, illetve a környezetvédelemhez kapcsolódó fejlesztésekhez is. Jó példa erre a Bin-e projekt, amelyet egy lengyel csapat jegyez. Ők egy olyan okos hulladéktárolót hoztak létre, ami felismeri és magától szortírozza a hulladékot. Eddig több mint száz ilyen készüléket értékesítettek és a közelmúltban tettek szert újabb, csaknem 500.000 eurós támogatásra is.

A Bin-e-hez hasonló sikeres projektindításra mindenkinek megvan az esélye, aki indul ezen a versenyen és jelentkezik rá április 19-ig. A PowerUp!-on való részvételhez nincs másra szükség, mint egy prototípusra, egy csapatra és egy kitöltött jelentkezési lapra, amely megtalálható a www.powerup.inoenergy.com honlapon.

 Az indulók májusban Bootcamp rendezvényeken és országos döntőkön vesznek részt - a helyi győzteseket pedig meghívják Prágába a végső, nagy döntőbe, amelyet június 19-én rendeznek.