3 dolog, ami miatt a fiatalok bebukhatják a munkát

16/10/26 szerda
ujnemzedek.hu
A millenniumi generáció tagjai sosem dolgoztak nagyvállalatoknál, nem ismerik az ott kialakult munkamorált és szokásokat. A szokásaik, elvárásaik, gondolkodásuk és a személyiségük viszont megnehezítheti a dolgukat - mondják a hozzáértők a Business Insider cikkében.

1. Nehezükre esik szétválasztani a munkahelyet a magánéletükkel. 

Az idősebb munkatársak szigorúan szétválasztják ezt a két dolgot, a millenniumi generáció pedig egyszerűen figyelmen kívül hagyják ezt. Az Y-generáció tagjai nem választják el éles határvonallal a munkát és a magánéletet, egyszerűen próbálják egyensúlyban tartani a kettőt. Lehet, hogy kevesebb időt töltenek az irodában, de abszurd módon egy órán belül minden e-mailre válaszolnak. Fontos számukra a RUGALMASSÁG. 

2. Elvárják a kollektív döntéshozatalt

Ki a főnök? A megszokott rendszerben van egy főnök, ő meghozza a döntéseit, kiadja a feladatokat és a beoszottak végrehajtják. A millenniumi generáció több kommunikációt és közös döntéshozatalt akar. Nem elég nekik, ha csak tudnak egy döntéseről, részt akarnak venni a meghozatalban, meg akarják érteni az összefüggéseket. 

Ezért működnek jól a fiatalok startup vállalkozásai: a legújabb technikai eszközöket használják, Skype megbeszéléseket tartanak és minden döntésnél közös megbeszéléseket szerveznek. Nagy hangsúlyt fektetnek a FELELŐSSÉGRE VONHATÓSÁGRA. 

A nagyvállalatoknál ez másképp megy, nehezebben veszik figyelembe a fiatalabb dolgozók véleményét és riválisnak tekintik őket mert gyorsabban tanulnak, rövidebb idő alatt. 

3. Éjjel-nappal

Sok idősebb munkaadó számít arra, hogy a millennium alkalmazott keményen fog dolgozni, hogy jelentősebb feladatot végezhessen és, hogy feljebb jusson a ranglétrán. Éjjel-nappal elérhető és terhelhető ezért többször jelölnek ki egy ilyen személyt előléptetésre. Persze csak olyan projekteken szeret dolgozni, amik érdeklik, amiben kiteljesedhet, amiben kreatívan részt vehet. Nehéz kitalálnia a munkaadónak, hogy milyen munkát, munkakört bízzon az ilyen alkalmazottaira. De ha megtalálják, akkor azért válszélességgel vállalja a FELELŐSSÉGET. 

forrás: businessinsider