10 kérdés, amivel szinte biztosan találkozni fogsz egy állásinterjún

18/06/04 hétfő
ujnemzedek.hu
Sokkal jobb, ha fel tudsz készülni rájuk lélekben, vagy akár a gyakorlatban, mintha váratlanul szegezik neked őket.

Ha jelentkezel egy állásra, és behívnak interjúra, az már fél siker, hiszen elolvasták az önéletrajzod, és érdemesnek találtak rá, hogy személyesen is megismerjenek. Azonban még jó néhányan versenyben lehetnek, úgyhogy nem dőlhetsz hátra - főleg, mert ezen a néhány perces beszélgetésen nagyon sok múlik. Akár egy helytelen válasszal elvághatod magad leendő cégednél. 

Összegyűjtöttünk pár olyan kérdést, amibe esélyes, hogy belefutsz, ha állásinterjúra hívnak. A kérdések mellé a nyerő válaszokhoz is tippeket adunk.  

1. Mit tud a cégünkről?

Alap, hogy átrágd magad a cég honlapján (valamint Facebook- Twitter- és Instagram-oldalán, vagy ami ezek közül van neki), mielőtt interjúra mész. Minél többet tudsz a cégről, annál felkészültebbnek tűnsz majd, itt nincs olyan, hogy túl sok infód van. Ez akkor is elengedhetetlen, ha ezt a kérdést nem teszik fel, ugyanis a többi válaszodból is ki fog tűnni, ha gőzöd sincs semmiről a vállalattal kapcsolatban - ahogy az is, ha van. 

2. Miben a legjobb? Mik a gyenge pontjai?

A szakértők sokszor tanácsolják, hogy legyünk őszinték, ez erre a kérdésre is igaz. Nem érdemes egy számtalan területen kiválóan teljesítő super(wo)man bőrébe bújni. Inkább emeld ki azokat a területeket, amelyekben tényleg erős vagy. A gyengeségek már egy jóval kényesebb témakör: ha valamit elismersz, az rossz színben tüntethet fel, de mégsem mondhatod, hogy hibátlan vagy. Ezért azt tanácsolják, hogy olyasmit mondj, amiben nem vagy túl jó de nagyon rossz sem. Például mondhatod, hogy egy gyenge pontod a multi tasking - persze nem mindegy, hogy tálalod. "Szívesen állítok fel fontossági sorrendet a feladatok közt, és egyszerre inkább csak eggyel foglalkozni. Így hatékonyabb vagyok, nem szóródik szét a figyelmem." Munkaadó legyen a talpán, aki ebbe bele tud kötni.

3. Az önéletrajzában található "lyukak" során mivel foglalkozott?

Több okból is lehetnek olyan szünetek az önéletrajzodban, amelyeket jobbnak láttál üresen hagyni. Előfordulhat, hogy két állás közt munkanélküli voltál, de az is lehet, hogy egy szakmai önéletrajzban csak azokat a dolgokat tünteted fel, amelyek összefüggenek a megpályázott munkakörrel. Az önéletrajzban lévő lyukakkal kapcsolatban nem érdemes trükközni, ha valami kamu sztorit próbálsz előadni, pár keresztkérdés után könnyen belezavarodhatsz - főleg, ha egy tapasztalt interjúztatót fogtál ki. Egyébként pedig, ha két account manageri vagy PR-asszisztensi pozíció között bolti eladó voltál, akár előny is lehet. 

4. Mondjon egy viccet!

Első hallásra talán meglepő, hogy ilyesmit kérdeznek egy állásinterjún, de nem véletlenül teszik. Általában még a legrutinosabb viccmesélők is leblokkolnak, mikor interjún megkapják ezt a kérdést, és nagyon sokat elárul a jelentkezőről, hogyan reagál, hogyan kezeli ezt a helyzetet. Ahogyan az is, hogy milyen viccet mond - egy disznó vicc például biztosan nem lesz jó pont az interjúztató(k) szemében. A legjobb tehát, amit tehetsz, hogy jó előre kiválasztod, melyik viccel jössz elő, ha ilyet kérdeznek tőled. Ha pedig nem ugrik be semmi, próbálj a lehető legnyugodtabban, higgadtan reagálni. Így olyan ember benyomását kelted, aki nem jön ki könnyen a sodrából, tudja kezelni a stresszt, és nagy nyomás esetén is ura a helyzetnek. 

5. Hogyan jellemeznék a barátai?

Ez talán a legkönnyebb kérdés - főleg, ha már előre felkészülsz, vagyis néhány barátod megkérdezed, akár a Facebookon, hogyan jellemeznének téged. (Ez egyébként az állásinterjútól függetlenül sem rossz ötlet, növelheti az önbecsülésed, de szembesíthet olyan, kevésbé kellemes dolgokkal is, amikről esetleg sejtésed sem volt magaddal kapcsolatban.)

6. Hol látja magát 5 év múlva?

Klasszikus kérdés, a legtöbb állásinterjú kihagyhatatlan eleme. Ezt a kérdést az előnyödre fordíthatod, ha jól felkészülsz a cégből, és a belső felépítéséből. Így pontosan meg tudod mondani, hol szeretnél tartani, milyen pozícióban szeretnéd magad látni 5 év múlva - ez pedig biztosan jó benyomást kelt majd a másik félben. 

7. Miért döntött úgy, hogy munkahelyet vált?

Ha semmi konfliktus nem volt az előző munkaadóddal, hanem más okból - például hogy előrelépj, hogy új kihívásokat keress - váltasz munkahelyet, akkor nincs más dolgod, mint őszintén elmondani ezt. Ha azonban volt valami, ami megmérgezte a viszonyod a volt munkaadóddal, és ezért mondtál fel (vagy rúgtak ki), akkor legyél nagyon óvatos a válasszal. Semmiképpen ne hibáztasd a volt munkahelyed, még akkor se kezd el ócsárolni, ha valóban az a helyzet, hogy ők voltak inkorrektek, és kitoltak veled. Ez ugyanis nagyon rossz színben tüntetne fel, egy olyan ember benyomását kelti, aki nem tiszteli a főnökeit, és képtelen csapatban dolgozni. Legyél diplomatikus, udvarias, vagy max. távolságtartó és kimért, ha ilyesmi kerül szóba, de ennél messzebbre ne menj. 

8. Mi motiválja a legjobban?

A legjobb itt is az őszinteség: ha tisztában vagy vele, hogy mik a motivációid, és őszintén felelsz erre a kérdésre, egy céltudatos ember benyomását kelted, aki az önismeret terén is messzire jutott. De az őszinteséget sem érdemes túlzásba vinni, ha például a jó fizetés az egyetlen, vagy a legfőbb motivációd az adott állás esetén, nem biztos, hogy jó ötlet közölni. Ezzel ugyanis olyan benyomást keltesz, mint akit a munka nem is érdekel igazán, csakis a pénz hajtja. Ha pedig ez így van, akkor egy kicsit jobb ajánlattal könnyen elcsábíthat a konkurencia - ez pedig semmiképpen nem sarkallja arra a leendő munkaadód, hogy téged válasszon. De egyébként is érdemes elgondolkodni rajta, hogy ha a pénz a legvonzóbb egy meghirdetett pozícióban, akkor valóban az a legjobb döntés, ha megpályázod...?

9. Miért ön a legideálisabb jelölt?

Ez egy klasszikus "add el magad" jellegű kérdés, biztos, hogy felteszik majd - így aztán felkészülhetsz rá előre. Tulajdonképpen bőven elég, ha az álláshirdetésben meghirdetett elvárásokkal összhangban felsorolod azokat a dolgokat, amelyek a pozíció szempontjából fontosak és relevánsak. Tehát azokat a tulajdonságaidat, szakmai tapasztalataidat, sikereidet, amelyek alapján egyértelmű, hogy nálad jobban senki sem passzol ebbe az állásba. Amikor felkészülsz a kérdésre, össze tudod mindezt rakni néhány mondatban. A legjobb, ha mindez így is van, és te is elhiszed - így sokkal közelebb leszel ahhoz, hogy az interjúztató is elhiggye majd. 

10. Van kérdése?

Sokkal jobb benyomást keltesz, ha erre igennel felelsz, és felteszel legalább egy kérdést, mintha azt mondod, hogy nincs. Ha valami alapvető infót nem közöltek, például mikor, hol van a munkakezdés, van-e cafeteria, van-e próbaidő, akkor ez a tökéletes alkalom, hogy megkérdezd. Ha viszont gyakorlatilag mindent elmondtak, akkor érdemes talonban tartani egy-két kérdést, ami a cég tevékenységével, vállalati kultúrájával, vagy az adott pozícióval kapcsolatos. 

Forrás: thebalancecareers.com, themuse.com, fotók: Amtec Photos, Flickr