Keresés

A keresésnek 107 eredménye van 1.72 másodperc alatt.

Találatok

 1. Ebben az önéletrajzban minden szupi szuper!

  Ez a frissdiplomás dizájner a saját Lego-mását küldte el önéletrajzként - 1. kép

  Andy Morris a legjobb példa arra, hogy sosem késő váltani vagy valami újat tanulni.

  babrik.alexandra - 10/09/2017 - 10:50

 2. Miért osztja meg a világgal egy professzor a kudarcaiból készült önéletrajzát?

  "A legtöbb dolog, amibe belekezdek, kudarccal zárul. De ezek a kudarcok láthatatlanok, míg a sikereimet mindenki láthatja" - kezdi Johannes Haushofer, a Princeton egyetem pszichológusprofesszora legújabb önéletrajzát. A weboldalára felkerült kétoldalas dokumentum tartalmazza mindazon egyetemek listáját, ahol elutasították az interjú után vagy ahova még interjúra sem hívták be, pedig jelentkezett.

  babrik.alexandra - 11/02/2016 - 05:33

 3. 8+1 tipp, hogy igazán klassz legyen az önéletrajzod

  Görgess lejjebb és segítünk, hogy ne legyen para a jelentkezés! 

  1. Legyen áttekinthető

  Az Önéletrajz kicsit olyan, mint a facebook profilod. Te adod meg az adataid, Te töltöd fel a képedet és Te közlöd ezen a felületen a világgal azokat a dolgokat, amiket fontosnak tartasz. Éppen ezért elengedhetetlen, hogy ne össze-vissza írogass, hanem gondolt át, hogy miről, mit és miért szeretnél elmondani. Ha igazat mondasz, és a lényegre törekszel, csípni fogják.

  babrik.alexandra - 12/18/2018 - 13:10

 4. Porrá zúzta az internetet az önéletrajzával. Te szívesen dolgoznál Bálinttal?

  Kiválóan választott módszert, a humort hívta segítségül: sokan nevetnek rajta, sokan megosztják, sok munkáltató szeme elé kerül oda a jelentkezése. Van olyan weboldal is, ahol a „világ legviccesebb önéletrajzának” nevezik az oldalt, na, azért ettől elég messze van, de becsülendő próbálkozás, az tuti. Az oldalt itt találod. 

  Bálint a vicceskedő és néhol valóban vicces önéletrajzban ilyeneket dob:

  meszaros.andras - 08/09/2017 - 10:07

 5. Ilyen önéletrajzzal lehet esélyed a legjobb önkéntes melókra is

  fotó: unplash.com

  Munkatapasztalatod szerzel

  meszaros.andras - 02/15/2017 - 06:42

 6. Lopj ötletet a 16 legkreatívabb önéletrajzból!

  Van, hogy elég beírni az önéletrajzba a száraz tényeket, mert csak az számít, mikor, mit, mennyiért csináltál eddig. Vannak azonban olyan állások, ahol nem árt villantani valami kreatívat ahhoz, hogy kitűnj a tömegből, és a döntéshozók felfigyeljenek rád. A Business Insider összeszedett 21 formabontó önéletrajzot, amiből te is nyugodtan lophatsz ötleteket, hiszen ahogy látjuk, magyar nem nagyon került bele.

  Csokicsomagolás egy grafikustól + csoki

  meszaros.andras - 10/10/2016 - 11:51

 7. Így dobj össze egy menő önéletrajzot

  Forrás: Stocksnap

  babrik.alexandra - 07/20/2017 - 10:32

 8. Mit írjunk az önéletrajzba, ha még suliba járunk?

  Amikor eljön az idő arra, hogy beadjuk az első önéletrajzot, jöhet az a kellemetlen helyzet, hogy igazából semmit sem tudunk beírni az iskolán és a nyelvtudáson kívül. Az önéletrajz arra való, hogy eladjuk magunkat, szóval lássunk hozzá!

  Írd össze, miben vagy jó!

  balogh.zsombor - 08/08/2017 - 06:26

 9. Dolgok, amiket nyugodtan kihagyhatsz az önéletrajzodból

  Leírás arról, hogy mennyire motivált vagy

  Alapból kihagyható, kivéve, ha kérnek motivációs levelet, de abban is érdemes inkább a célokat és az elért eredményeket feltűntetni, mintsem egy íves coelhozással fárasztani a HR-est.

  Leírás a mostani munka szempontjából teljesen irreleváns munkákról.

  babrik.alexandra - 04/13/2017 - 06:49

 10. Dolgok, amiket nyugodtan kihagyhatsz az önéletrajzodból

  Leírás arról, hogy mennyire motivált vagy

  Alapból kihagyható, kivéve, ha kérnek motivációs levelet, de abban is érdemes inkább a célokat és az elért eredményeket feltűntetni, mintsem egy íves coelhozással fárasztani a HR-est.

  Leírás a mostani munka szempontjából teljesen irreleváns munkákról.

  babrik.alexandra - 10/13/2016 - 15:50

 11. Ezeket veszik észre elsőre a HR-esek az önéletrajzodban  Hogy ne landoljon a kukában...(Kép: Tumblr)

  Mit néznek meg először?

  Tapasztalat: van-e fejlődés és előrelépés a pozíciók között - egyáltalán, van-e értelme a pozícióknak? Kiderül belőlük, hogy mivel is foglalkozott az illető? És, ami a legfontosabb: van-e köze ahhoz, amit az új munkában kell csinálnia?

  babrik.alexandra - 10/03/2016 - 16:08

 12. "Szóljatok rám, többé ne engedjem meg apunak, hogy megírja a CV-met!"

  Lauren Moore az angliai North Yorkshire-ben élő, átlagos, 16 éves lány, aki azonban elkövetett egy nagy hibát: a faterjára bízta, hogy megírja élete első önéletrajzát. (Mármint Lauren önéletrajzát, nem a sajátját.) 

  pokorny.szilard - 08/30/2018 - 07:21

 13. Ne is írjunk rendes önéletrajzot? Ezen a magyar CV-n pörög most mindenki!

  A srác szándékai komolyak és valóban állást keresett, persze nem tolta túl a dolgot, nem vetített képességeiről, inkább a személyiségével akarta meghódítani leendő munkaadói szívét. 

  Az Y generációs CV troll kreativitását bizonyítva akár az év munkakeresője is lehetne, de ettől sokkal hasznosabb dolog történt vele: Ádámot már meg is kereste egy fejvadász cég és úgy tűnik nem is kell olyan sokat várnia egy jó állásajánlatra. 

  cv1

  babrik.alexandra - 11/16/2017 - 11:25

 14. Ilyen önéletrajzzal még te sem találkoztál!

  A brooklyni April Hansen ezzel a húzással biztosan maradandó élményt hagyott a munkáltatókban, ráadásul a különleges csokik tuti nem keveredtek el a papírhalmazok között.

  Sok cég személyzetise már a csomagolástól dobna egy hátast, de ha még ez sem lenne elég, olvassuk el figyelmesen a borítás hátoldálán szereplő összetevőket: 

  • találékonyság – 85%

  • copywriting – 40%

  • kreativitás – 90%

  • adobe suite ismeretek – 85%

  babrik.alexandra - 01/05/2017 - 09:46

 15. Rontja-e a szakzsargon az esélyeidet?

  Mert a HR-es is ember

  Így van, a legtöbbször a HR-osztály nem ért ahhoz, amit a cég csinál. Ha feketeöves programozó vagy, akkor próbáld érthetően leírni azokat az önéletrajzodban, mert attól, hogy a közvetlen felettesed értené, ami oda van írva, a HR-esnek valószínűleg egy csomó melóba fog kerülni, amíg utánajár, hogy a rengeteg rövidítés és egyéb szakszó nem csak egy szépen tálalt marhaság-e.

  Mert előnyt jelent, ha érthetően tudod kifejezni magad

  babrik.alexandra - 11/30/2016 - 06:05

 16. Rontja-e a szakzsargon az esélyeidet?

  Ha elég időt dolgozol egy szakterületen, akkor óhatatlanul rád ragadnak bizonyos szakszavak. Ez jó dolog, könnyíti a munkavégzést, viszont ha új munka után nézel, akkor érdemes „magyarítani” a képességeidet.

  Mert a HR-es is ember

  balogh.zsombor - 07/07/2017 - 06:08

 17. Webbácsi, segíts - így keress munkát a neten

  Ehhez adunk egy kis segítséget - íme azok a portálok, oldalak ahová érdemes regisztrálni, ha állásra vadászunk.

  babrik.alexandra - 01/30/2017 - 14:51

 18. 10 kérdés, amivel szinte biztosan találkozni fogsz egy állásinterjún

  Ha jelentkezel egy állásra, és behívnak interjúra, az már fél siker, hiszen elolvasták az önéletrajzod, és érdemesnek találtak rá, hogy személyesen is megismerjenek. Azonban még jó néhányan versenyben lehetnek, úgyhogy nem dőlhetsz hátra - főleg, mert ezen a néhány perces beszélgetésen nagyon sok múlik. Akár egy helytelen válasszal elvághatod magad leendő cégednél. 

  Összegyűjtöttünk pár olyan kérdést, amibe esélyes, hogy belefutsz, ha állásinterjúra hívnak. A kérdések mellé a nyerő válaszokhoz is tippeket adunk.  

  pokorny.szilard - 06/04/2018 - 07:11

 19. Furfangos álláskereső módszerek

  Persze ez nem csoda. Köztudott, hogy a betöltetlen pozíciók nagy része nem is kerül meghirdetésre, hanem a megbízható kapcsolatrendszeren keresztül töltik fel. Ha mégis nyilvános lesz, akkor legalább száz önéletrajz fog beérkezni, és sokszor már számítógépes program választja ki, hogy melyik a releváns a munkaadó számára.

  Na, ezen a folyamaton fordított Chu. A  Facebookon feladott egy hirdetést, amit úgy targetált, hogy a kiválasztott cég munkatársai lássák. Így nézett ki.

  babrik.alexandra - 11/14/2016 - 09:59

 20. Furfangos álláskereső módszerek

  Persze ez nem csoda. Köztudott, hogy a betöltetlen pozíciók nagy része nem is kerül meghirdetésre, hanem a megbízható kapcsolatrendszeren keresztül töltik fel. Ha mégis nyilvános lesz, akkor legalább száz önéletrajz fog beérkezni, és sokszor már számítógépes program választja ki, hogy melyik a releváns a munkaadó számára.

  Na, ezen a folyamaton fordított Chu. A  Facebookon feladott egy hirdetést, amit úgy targetált, hogy a kiválasztott cég munkatársai lássák. Így nézett ki.

  babrik.alexandra - 11/14/2016 - 11:24

Oldalak