Wifivel töltené az aksikat az Apple

17/04/28 péntek
ujnemzedek.hu

Már a középkategóriás mobilokban is elkezdett feltünedezni a vezeték nélküli töltési lehetőség. Remek kényelmi újítás, azonban a telefongyártók ennél is tovább mennének, idővel szeretnék lehetővé tenni a hálózati jeleken keresztül történő mobiltöltést.

Az Apple Insider szerzője kiszúrta, hogy az Apple nemrég egy vezeték nélküli töltéssel foglalkozó szabadalmi kérvényt nyújtott be az Egyesült Államok szabadalmi hivatalának. A technikai dokumentum azt részletezi, hogy miként lehet például mobilhálózatok és Wi-Fi routerek jelét a telefonok és hasonló eszközök akkujának töltésére használni.

Ez fantasztikusan hangzik, hiszen ha jól működne, akkor a buszra sietve, vagy épp a parkban kocogva is töltődhetne a mobilunk.

A rossz hír az, hogy ez az utópisztikus funkció nem mostanában fog elérhetővé válni a telefonokban. A jelenleg rendelkezésre álló technológiával ugyan bizonyítottan lehetséges akkut tölteni a Wi-Fi router jelén keresztül, azonban csak elhanyagolható mennyiségű töltést képes ilyen módon felvenni az akku.

A cikk Itt Folytatódik