Új gazdája van az ifjúságpolitikának és az esélyteremtésnek - interjú Illés Boglárkával

16/10/10 hétfő
ujnemzedek.hu

Illés Boglárka helyettes államtitkárként szeptember óta látja el feladatait. Egyik legfontosabb tennivalójának a fiatalok munkanélküliségének mihamarabbi teljes felszámolását tartja.

Hogyan vezetett eddig a fontos vezető politikai tisztségig a pályája? Korábban ugye a Fidelitasban politizált?

Valóban, a Fidelitasban a jogi és közszolgálati kabinet vezetője, valamint a kabinetvezetők tanácsának elnöke és így az országos elnökség tagja voltam. Azonban fontosnak tartom megjegyezni, hogy az ELTE Állam- és Jogtudományi Karán jogászként diplomáztam, majd a versenyszférában is megfordultam, feladatokat láttam el az Új Nemzedék Központban, illetve a Miniszterelnökségen és a Magyar Államkincstárnál is volt egy-egy hosszabb időszak a pályám során. Ilyen előzmények után következett a helyettes államtitkári kinevezés.

Sűrű szakmai életút ez egy fiatal politikusnak. Már jogászként is a politikai pályára készült?

A politika soha nem célként, inkább eszközként lebegett a szemem előtt. A közélet iránt mindig is az átlagnál nagyobb volt az érdeklődésem és elkötelezettségem. Jómagam ugyanis Északkelet-Magyarországról származom, tehát már fiatalként nagyon sok határon túli barátom volt, Kárpátaljáról, Erdélyből, a Felvidékről. Valójában már egészen fiatalon úgy éreztem, hogy aktív szerepet kell vállalnom abban, hogy a magyarság egységes legyen, és hogy a külhoni magyarok értékeit egyenrangúan megjelenítsük a hazai politikai környezetben. A csalad.hu interjúja itt folytatódik.