Több mint 130 program az idei Design Héten

16/09/23 péntek
ujnemzedek.hu

Több mint 130 esemény, kiállítások, termékbemutatók, előadások, aukciók és szakmai programok várják a látogatókat a 2016-os Design Héten, amelynek díszvendégei az idén 25 éves visegrádi együttműködés országai, Szlovákia, Lengyelország és Csehország - mondta el Bendzsel Miklós, a Magyar Formatervezési Tanács elnöke a rendezvénysorozat nyitó napján, pénteken

Budapesten.Hozzáfűzte: a három közép-európai ország nem csupán politikailag vagy gazdaságilag, hanem a közös életfelfogás okán fontos kulturális és művészeti partner is Magyarország számára.

Osvárt Judit projektvezető elmondta, hogy a korábbi évekhez képest a tervezők igényeinek megfelelően idén megnövekedett a design és az üzlet kapcsolatát vizsgáló programok száma, emellett sok a design társadalmi vetületeivel, valamint a technológiával, például a háromdimenziós nyomtatás lehetőségeivel foglalkozó esemény is.

Az idei Design Hét központi kiállítása az Iparművészeti Múzeum kupolatermében látható Központi értékek - Közös örökségünk a közép-európai kortárs designban című tárlat, ahol a visegrádi négyek tervezőinek közös hagyományokból építkező, közös jövő felé törekvő alkotásaiból látható válogatás - tette hozzá. (MTI)

További infó itt.