Sütögetés a vizsgák után

19/07/10 szerda
ujnemzedek.hu
Véget ért a Pécsi Egyetemisták Szövetsége (PESZ) és az Új Nemzedék Központ pécsi közösségi tere közösen megrendezett, vizsgaidőszak utáni klasszikus kerti partija. A szervezők fő célja, hogy ezen túl minden évben – akár többször is – meg tudják rendezni az eseményt.

A vizsgaidőszak minden egyetemi hallgató számára két dolgot jelent. Egyrészt hosszú éjszakázásokat, energiaital, kávé és jegyzetek társaságában, másrészt viszont a megnyugvást is, hogy mindjárt vége, és jöhet a tél – vagy jelen esetben – nyári szünet és a vele járó jól megérdemelt pihenés.

A hallgatók tulajdonképpen bajtársak, akik a vizsgaidőszakban vállvetve küzdenek a minél jobb jegyekért, egymást támogatva akár lelkileg, akár jegyzet formájában. És hogy ezt a bajtársiasságot tovább erősítsék a Pécsi Egyetemisták Szövetsége (PESZ) az Új Nemzedék Központ pécsi közösségi terével közösen leszerveztek egy klasszikus kertipartit, ahol a hallgatók beszélgethettek, kiengedhették a fáradt gőz, és egy kellemes délutánt eltöltve felfrissülve vághattak bele a nyárba.

A rendezvény kifejezetten jól sikerült, persze semmi sem lehet tökéletes, jelen esetben a vérszívók okoztak némi fejtörést, de az ottaniakat idézve ez a nyár már csak ilyen. Hangulatos környék, kellemes idő, finom ételek, remek társaság – így lehetne jellemezni az eseményt, amihez nagyban hozzájárult a csocsóasztal, a társasjátékok, és az ott dolgozó kollégák segítőkész, kifejezetten produktív hozzáállása.

A szervezők megígérték, hogy nem kell várni újra egy évet, hogy egy ehhez hasonló esemény megtörténjen, mivel a „tanévzáró” után szervezni fognak egy „tanévnyitót” is, ami remélhetőleg hasonlóan sikeres lesz, mint amilyen a mostani volt.