Oké, akkor MOST van itt az ősz

16/10/03 hétfő
ujnemzedek.hu

Borongós idővel köszönt be az igazi ősz hétfőtől. A markáns lehűlés mellé sok eső és hidegfronti hatás is várható.

Hétfőn erősen felhős, vagy borult lesz az ég. A nap első felében főleg a Dunántúlon, délután főleg a középső és a keleti tájakon számíthatunk esőre, záporesőre. Nagy területen lesz erős, időnként viharos az északnyugati szél. Nyugaton már csak 14 és 17, keleten még 18-22 fok között alakul a hőmérséklet. Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket. 

Kedden észak, északkelet felől újabb csapadéktömb érkezik, és szinte országszerte várható újabb eső, záporok. Erős marad az északnyugati szél. Tovább hűl a levegő: délután már csak 11 és 17 fok közötti értékeket mérhetünk. Szerda délelőtt újabb esők alakulnak ki, de délután lassan már felszakadozik a felhőzet. A légmozgás erős marad. 9 és 13 fok közé süllyed a hőmérséklet. Hajnalban az Alpokalján havas eső is eshet.

Csütörtökön marad a borongós idő, de átmenetileg csak elszórtan fordul elő csapadék. Reggel 0 és 6, délután 9 és 11 fok között alakulhat a hőmérséklet. Pénteken és szombaton újabb nedves levegő érkezik, ezért sokfelé valószínű ismét eső, záporeső erős szél kíséretében. A csapadékos idő ellenére kissé melegszik a levegő: 9-14 fok esélyes délután. (MTI)