Ők lettek a Felfedezettek és a Tehetség Nagykövetei

17/04/07 péntek
ujnemzedek.hu

2017. március 25-én rendezték meg tavaszi Kárpát-medencei Tehetségnapot a budapesti Szent Margit Gimnáziumban. A Magyar Tehetségsegítő Szervezetek Szövetsége (Matehetsz) hagyományos éves díjátadó ünnepségén kihirdették a „Felfedezettjeink” című pályázat nyerteseit, átadták a „Magyar Tehetség Nagykövete” címeket, valamint a Tehetségek Szolgálatáért életmű- és éves díjakat.

A nyolcadik alkalommal megrendezett Kárpát-medencei Tehetségnapot Bartók Béla születésnapjára emlékezve „A kilenc csodaszarvas” című mű hangfelvétele nyitotta meg, melyet Herczegh Anitának, a köztársasági elnök feleségének köszöntő levele követett. A Matehetsz létrehozása a magyar tehetséggondozás számára már több mint 10 esztendeje a legjobb gondolatnak bizonyult – írta köszöntő soraiban Herczegh Anita.

Bajor Péter, a Szövetség ügyvezető elnöke, a rendezvény moderátora, ezután Dr. Szvathné Dr. Szalay Mártát, az Emberi Erőforrás Támogatáskezelő tehetségpályázatokért felelős igazgatóját kérte fel köszöntő szavakra, aki Novák Katalin, az Emberi Erőforrások Minisztériuma család- és ifjúságügyért, valamint nemzetközi ügyekért felelős államtitkár képviseletében üdvözölte a jelenlévőket. Beszédében kiemelte a Nemzeti Tehetség Program 2017 márciusában meghirdetett pályázatait, továbbá a Nemzet Fiatal Tehetségeinek nyílt ösztöndíj pályázatát. A magyar kormány elkötelezett azon szakemberek támogatásában, akik a fiatal tehetségek életútjait hivatottak segíteni – mondta az igazgató asszony. A beszámoló itt folytatódik.