Mikulás-futás 21. alkalommal

16/11/14 hétfő
ujnemzedek.hu

Az idén 21. alkalommal kerül sor a Mikulás-futás téli szabadidősport-sorozatra, amelyet önerőből szervez a mezőfalvai Kovács István.

A hosszútávfutó, aki 1998-ban elfutott a finnországi Rovaniemibe, és megkapta a Mikulás-nagykövet címet, többek között Velencén, Dunaújvárosban, Daruszentmiklóson, Sárbogárdon és Székesfehérváron keres fel óvodákat és iskolákat, hogy mozgásra bírja a gyerekeket Fekete Zsuzsa, a velencei nagycsaládosok klubja vezetőjével. Négy éve határokon túli, főleg vajdasági helyszínekre is ellátogat, idén 14 ilyen intézmény található a folyamatosan bővülő listán.

A programban szerepel futás, kocogás a Mikulással, élménybeszámolók, beszélgetés a sportolás fontosságáról. Karitatív akciók is színesítik a műsort: a karácsonyhoz közeledve a családokat nem használt, de még jó állapotban lévő játékok, könyvek gyűjtésére buzdítja a Mikulás-futás szervezője - az adományokat a szegényebb sorsú gyerekek kapják ajándékul.

Kovács István önerőből szervezi a kistérségi programokat a gyerekek részére - a Mikulás-futás mellett tavasszal a Nyuszi-futást -, évente 60-65 helyszínre jut el, többségükre kerékpárral. (MTI)