Megjelent az idei Tehetségbarát Önkormányzat Díj pályázati felhívása

18/04/21 szombat
ujnemzedek.hu

A Tehetségbarát Önkormányzat Díj létrehozásának célja, hogy elismerésben részesüljenek azok a helyi önkormányzatok, amelyek alapfeladatukon túl aktív tevékenységükkel folyamatosan segítik a tehetséges fiatalok felkutatását, támogatását, és példamutató együttműködést folytatnak a tehetséggondozó szervezetekkel – mondta Illés Boglárka, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) helyettes államtitkára a Ma reggel adásában.

A benyújtás határideje: 2018. május 7. hétfő 23:59

A Tehetségbarát Önkormányzat Díj pályázat részletei a https://tehetsegunk.hu/TBO/ linken olvashatók, további információk és a jelentkezési felület a www.tehetsegunk.hu oldalon érhetők el.

2013-ban a Bonis Bona díj megalapításával a tehetséget támogató szervezeteket, intézményeket magánszemélyeket szerették volna elismerni, majd két év múlva a Genius Loci díjjal azokat a vállalkozásokat, amelyek a társadalmi felelősségvállalás keretében segítik a tehetségeket – hangzott el az adásban.

„A Nemzeti tehetségprogramon keresztül évente háromszázötvenezer fiatalnak tudunk közvetlen vagy közvetett segítséget nyújtani tehetségének kibontakozásában”  – mondta az Emmi helyettes államtitkára.

Illés Boglárka a Tehetségbarát Önkormányzat Díj részleteit ismertetve elmondta, hogy két pályázati kategóriában osztanak díjakat, az egyik községekre, kisvárosokra a másik a megyei jogú városokra, valamint a budapesti kerületekre terjed ki. Előbbieknél négy, utóbbiak esetében két önkormányzatot választanak ki. A díj nemcsak erkölcsi, de anyagi megbecsüléssel is jár, önkormányzatonként, illetve kerületenként másfél-másfél millió forintban is részesülnek a díjazottak.

A támogatások elosztása az önkormányzatok döntési köre, az eszközök beszerzésére, a diákok közvetlen támogatására is fordíthatják.  Május 6-ig lehet jelentkezni, a pályázatokat a tehetsegunk.hu oldalon lehet benyújtani. Eredményhirdetés június elején várható. Az Emmi várakozása szerint a program jövőre is folytatódik. (hirado.hu)