Másodszor rendezték meg az Összetartozás Kupát Bonyhádon

19/01/07 hétfő
ujnemzedek.hu

Másodszor rendezték meg szombaton az Összetartozás Kupa amatőr labdarúgó-tornát Bonyhádon, ezúttal két határon túli magyar csapat részvételével.

Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár, a város országgyűlési képviselője az MTI-nek elmondta: Bonyhád idén felújított sportcsarnokában a XXII. Losonci István Emléktornával együtt bonyolították le a kupát, amelyen a székelyföldi Madéfalva és a felvidéki Tardoskedd - Bonyhád testvértelepüléseinek - együttesei is pályára léptek.

Az Összetartozás Kupa a határon túliak számára újabb lehetőség arra, hogy Magyarországra jöjjenek, és megtapasztalják azt, hogy nemcsak támogatásokkal, hanem a sport területén is próbáljuk összefűzni a kapcsolatokat. A kupa erősíti a magyar összetartozást - fogalmazott.

Hozzátette: a következő tornára kárpátaljai, vajdasági, a horvát Baranyából és egy csángó településről érkező sportolókat is várnak. Az összesen tíz csapat részvételével rendezett szombati tornát, az Összetartozás és a Losonczi kupát a tardoskeddi A'la Cool nevű csapat nyerte.

Az emléktornát több mint két évtizede rendezik meg a völgységi városban Losonci István, egykori sikeres bonyhádi labdarúgó és edző emléke előtt tisztelegve.

MTI