Magyar ló még nem ment ekkorát a moziban

17/03/23 csütörtök
ujnemzedek.hu

Imádja a magyar közönség Herendi Gábor rendező kosztümös-romantikus filmjét: a Kincsem közel 72.100 nézővel, és közel 100 millió forintos bevételllel büszkélkedhet - és ezek még csak az első hétvége adatai.

A nyitóhétvégén 72.089 ember váltott mozijegyet, hogy megnézze a híres magyar csodakanca és gazdája, Blaskovich Ernő történetét. Az alkotás eddig 97.296.195 forintos jegybevételt eredményezett ‒ olvasható a forgalmazó Fórum Hungary weboldalán.

Már március 15-én, szerdán a premier előtti vetítésen, illetve március 16-án, csütörtökön, a két nap során közel 19 ezer néző ült be a mozikba. A Kincsem hivatalos facebook oldalán március 18-án közölték, hogy a nagy érdeklődésre való tekintettel az Allee, az Aréna, a Westend és a győri Cinema City-kben növelték a vetítések számát.

Ezzel a nézőszámmal maga mögé utasította az utóbbi évek legsikeresebb produkcióját, Árpa Attila 2015-ben bemutatott filmjét, az Argo 2 -t, amelyre anno 40. 287 néző volt kíváncsi. A legsikeresebben nyitó magyar alkotás cím birtokosa az 1997-es, A miniszter félrelép című Koltai Róbert-Kern András rendezőpáros munkája, amely a nyitóhétvégén 144.000 nézőt vonzott.

A Kincsem főbb szerepeiben Nagy Ervin (Blaskovich Ernő), Petrik Andrea (Klara von Oettingen), Gáspár Tibor (Otto von Oettingen) és Keresztes Tamás (Gerlóczy gróf) látható.

Az alkotás sikeres menetelésének nincs vége, az elkövetkező két hétben a rendező és a két főszereplő vetítésével egybekötött közönségtalálkozókon népszerűsíti a filmet - írja az orientpress.