Kreatív történelemverseny a KLIK támogatással

16/10/03 hétfő
ujnemzedek.hu

Az Esterházy Magánalapítvány a 17. század történelmét felölelő, a névadó család múltjáról szóló kreatív történelemversenyt hirdetett meg. A versenyt a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KLIK) is támogatja, az erről szóló megállapodást Pölöskei Gáborné, a szervezet elnöke szeptember 21-én, a kismartoni Esterházy-kastélyban írta alá az Esterházy Magánalapítvány elnökével, Dr. Ottrubay Istvánnal.

A KLIK az országos történelmi verseny jelentőségét és a kitűzött célok hasznosságát elismerve azzal támogatja a verseny meghirdetését, hogy a versenyfelhívást közzéteszi saját nyilvános felületein, és eljuttatja a fenntartásában lévő köznevelési intézményekhez.

A kismartoni székhelyű Esterházy Magánalapítvány ESTÖRI elnevezésű kreatív történelmi tanulmányi versenyét a gimnáziumok 10. osztályos tanulói számára hirdeti meg, a megmérettetés teljes költségét a szervezet állja. A 2016/2017-es tanév témakiírása: Az Esterházy család – egy kivételes karrier a 17. században.

A verseny célja, hogy a tanulók önálló ismeretszerzés, kutatás segítségével megismerjék az Esterházy család történetét, Magyarország történelmét, a korszak kultúráját és életmódját. A verseny kiemelt feladatának tekinti, hogy olyan új irányvonalat mutasson, mely teret enged a fiatalok kreativitásának, ezért fontos szerepet kapnak a modern infokommunikációs eszközök is az egyes feladatok megoldásában.

A csapatok nevezése szeptember 27-től október 24-ig online módon, díjmentesen történik a www.estori.hu regisztrációs felületen.
Az alapítvány az első hatvan regisztrált kapcsolattartó tanár számára október 12-én és 13-án tanulmányi utat szervez Ausztriába, – az Esterházy családhoz kapcsolódó helyszínekre – Eisenstadtba és Fraknó várába. A versenyről készült rövid videó az alábbi linken tekinthető meg:
https://youtu.be/3BpYQfkuudI