Kerékpár-regisztráció indult Óbudán

16/09/26 hétfő
ujnemzedek.hu

 

Elindult a kerékpár-regisztráció Óbudán is. Az első napon több mint 40 kerékpár adatait rögzítették.

A III. kerület több szempontból is kerékpárosbarát település - mondta a polgármester. Egyrészt a polgármesteri hivatal idén negyedik alkalommal nyerte el a Kerékpárosbarát Munkahely díjat, ahol a kerékpárral munkába járó dolgozók anyagi támogatást is kapnak.

Szeptember elején pedig minden felső tagozatos diák megkapta a Magyar Kerékpáros Klub és az önkormányzat közös tájékoztató kiadványát a biztonságos közlekedés szabályairól és a kerékpárhasználat lehetőségeiről.

A Bike & Breakfast bringásreggeli-sorozat során minden hónap utolsó péntekén ingyenes reggelivel várják a kerékpárral közlekedőket a kerület két pontján.

Azok a kerékpár-tulajdonosok, akik élnek a regisztráció lehetőségével, nagyban megkönnyíthetik a kerékpárok azonosítását, illetve megtalálásukkor a tulajdonosához történő visszajuttatást.

A regisztráció során a kerékpárról fotó készül, rögzítik a vázszámot, valamint a tulajdonos adatait a rendőrség rendszerébe. A vázra sorszámozott matrica kerül, illetve speciális, csak UV fényben olvasható tollal is rögzítik a regisztrációs számot a biciklin.

Aki úgy gondolja, hogy szívesen regisztráltatná kerékpárját, az az önkormányzat ügyfélszolgálatán érdeklődhet az újabb regisztrációs időpontokról és helyszínekről. (http://3.kerulet.ittlakunk.hu)