Itt tudsz jelentkezni az Erkel Diákünnepekre!

17/05/11 csütörtök
ujnemzedek.hu
Továbbra is előtted a lehetőség, hogy megmutasd miben vagy tehetséges.Jelentkezz május 12-ig!

Számos kategóriában várják a jelentkezőket, mint például irodalmi színpad, kamarazene, képző-, és iparművészet, szobrászat, kórus/kamara kórus, könnyűzene, népművészet (ének, tánc, zene, művészeti alkotás), slam poetry, szólóének, szólóhangszer, tánc és mozgás, vers és próza, vagy esetleg Stand Up. A verseny mellett számos kulturális és szabadidős szórakozási lehetőség várja a résztvevőket és a kísérőiket: koncertek, irodalmi est, színi előadás és utcabál színesíti a programot. A Program menüpont alatt már olvashatjuk is a rendezvény tervezett menetrendjét is.

Néhány fontosabb információ:

  • A jelentkezések beérkezésének új határideje  2017. május 12., a pályaműveket pedig 2017. május 22-ig várják.
  • Azon kategóriáknál, ahol pályaművek beküldése is szükséges, azokat az alábbi címre várják: “EDÜ” Mi egy Másért Közhasznú Egyesület – Gyulai Ifjúsági Központ (5700 Gyula, Kossuth u. 19.)
  • A nevezési díjak beérkezésének határideje is 2017. május 22.
  • A jelentkezéshez szükséges további feltételeket és a nevezési díjak összegét itt találtod. De pontos leírást kapsz a különböző kategóriákról és azon belüli pályázásról is. 
  • A határidőn túl beérkezett pályaműveket nem fogadják el.

 

EDÜ Történet

1963-ban indult útnak egy generációkon átívelő kulturális rendezvény Gyulán, az Erkel Diákünnepek, köznapi nevén: EDÜ. A kétévente megrendezett esemény immár 50 éve ragadja meg nem csak Gyula város, de az egész ország fiataljait, és rázza őket össze egy harmonikus, egyedi ízvilágú koktéllá az adott évek májusának végén.

A fellépők az évtizedek alatt különböző kategóriákban indulhattak, a színen megjelentek például a teljesség igény nélkül: énekesek, dinamikus táncosok, katarzist kiváltó amatőr színészek, vers- és prózamondók és zenészek, kiknek révén egy teremnyi ember hozta öntudatlanul mozgásba az előadások alatt ellustult végtagjait. Számos mai magyar siker indult az EDÜ színpadairól: Hevesi Tamás, vagy épp a Zanzibár zenekar.

Évtizedek óta az Erkel Diákünnepek szállóigéje: „EDÜ volt, EDÜ van, EDÜ lesz!”