Hamarosan nálunk is lehet - most figyelj: SZELFIVEL FIZETNI

16/10/05 szerda
ujnemzedek.hu

Európába jön a Mastercard Identity Check Mobile megoldása, amely lehetővé teszi a szelfis fizetést.

Az egyes cégeknek merőben eltérő elképzeléseik vannak a készpénz leváltására és a fizetés megkönnyítésére. A Mastercard Identity Check Mobile megoldása például a szelfis fizetést favorizálja. 

A szolgáltatást eddig Amerikában, Kanadában és Hollandiában tesztelték, most pedig az európai országokba is megérkezik. Többek között Magyarországon is lehet rövidesen egy szelfivel fizetni. A jövő évvel kezdődően a szolgáltatás világszerte üzemel. 

A technológia lehetővé teszi, hogy jelszó helyett ujjlenyomatot vagy szelfit használjunk. Ehhez az app letöltése után egy fotót kell készítenünk magunkról. A rendszer egy digitalizált térképet készít az arcunkról, amit a Mastercard szerverein tárol, és mintaként használ a későbbi online vásárlásoknál az azonosításunkhoz. 

Annak érdekében, hogy valaki ne járjon sikerrel egy kinyomtatott fotóval, a rendszer kacsintást is igényel a tranzakciók végrehajtása előtt. 

A Mastercard meg van róla győződve, hogy az új rendszer drámai mértékben gyorsítja fel az online vásárlást, illetve, hogy fokozza a biztonságot. (pcworld.hu)