Fura őszi időnk lesz a hétvégén

18/09/28 péntek
ujnemzedek.hu

Pénteken ragyogó napos időre számíthatunk, amit eleinte csupán északkeleten zavarhat némi felhő, de csapadék nem várható. Északon helyenként megélénkülhet a délnyugati szél. Délután 20-24 fokot mérhetünk. 

Szombaton erős északi-északnyugati széllel hidegfront érkezik, a Dunántúlon és északkeleten viharos széllökések is lehetnek. Északon és a Dunától keletere helyenként elered az eső, záporok alakulhatnak. Jelentős csapadék nem várható, a Dunántúlon már délelőtt kisüt a nap. Visszaesik a hőmérséklet, napközben 13-19 fok várható. 

Vasárnapra országszerte visszatér a napos, száraz idő, néhol még élénk lökések kísérhetik a délkeletire forduló szelet. A csípős hajnal után napközben 15-20 fok között tetőzhet a hőmérséklet.

Hétfőn ismét több felhő lehet felettünk, de kevés zápor főként csak a Dunántúlon alakulhat ki. A déli-délnyugati szél időnként élénk lehet. Délután 16-21 fok valószínű. Este hidegfront érkezik. Kedden erős, viharos északias szél mellett többfelé eshet, mindössze 12-16 fok várható - írja az idokep.hu.