Budapest lesz a családok fővárosa a hét második felében

17/05/22 hétfő
ujnemzedek.hu

A hét második felében Budapest lesz a családok fővárosa - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának család-, ifjúság- és nemzetközi ügyekért felelős államtitkára az M1 aktuális csatornán hétfőn annak apropóján, hogy négy napon keresztül a magyar fővárosban rendezik meg a családok világkongresszusát.

Novák Katalin ismertette: csütörtökön lesz a Budapesti Demográfiai Fórum, amelyen tudósok, politikusok, civil szervezetek képviselői vesznek részt. Péntektől tartják a családok világkongresszusát, amelyet tizenegyedszer rendeznek meg, de Magyarországon először. Szombaton Egy közülünk elnevezéssel tartanak rendezvényt, amelynek fókuszában a családok és az élet védelme áll. Vasárnap pedig, a gyermeknapon az Andrássy útra egy óriási családi fesztiválra várják a családokat - ismertette.

Gyere jelentkezz önnkéntesnek a rendezvényekre! Gyere el aznap az Új Nemzedék Központ hostesscsapatába önkéntesnek! Ide katints!

Novák Katalin a Kossuth rádió 180 perc című műsorában arról is beszélt, hogy Európában demográfiai krízis van, a nyugati világban pedig értékválság is tapasztalható, mivel sok esetben hátrébb szorulnak a hagyományos családi értékek. Magyarországot példaértékűnek nevezte abból a szempontból, hogy a kormány úgy hozza döntéseit, úgy alakítja a családpolitikáját, hogy ezek az értékek következetesen megjelenjenek.