A Hankook nyerte az Év Vállalati Önkéntes Programja Díjat

16/12/09 péntek
ujnemzedek.hu

A rácalmási gyár negyedik éve futó "Dolgozói Önkéntes Programja" az Önkéntes Központ Alapítvány (ÖKA) által indított pályázaton nyert elismerést.

Az alkalmazottakat aktívan bevonó támogatási program keretein belül a vállalat a dolgozók által javasolt közhasznú szervezeteknek és közintézményeknek nyújt segítséget a rácalmási gyár tágabb környezetében. 2016-ban 30 önkéntes projekt valósult meg, mintegy 12 millió forint összértékben.

A Hankook 2013-ban útjára indított kezdeményezésének célja, hogy a dolgozók önkéntes munkájukkal is hozzájáruljanak a helyi közösségek mindennapjaihoz, amihez a vállalat biztosítja az anyagi támogatást. A program keretein belül eddig összesen 85 projekt ötlet valósult meg, több mint 28 millió forint értékben. A kezdeményezés sikerét bizonyítja, hogy mind a kivitelezésre előterjesztett projektek száma, mind pedig a támogatási keret évről évre növekszik.

"Nagy örömmel tölt el minket, hogy megnyertük az Önkéntes Központ Alapítvány díját, hiszen vállalatunk különösen fontosnak tartja a társadalmi felelősségvállalást, illetve az ilyen és ehhez hasonló önkéntes projekteket. Ilyen módon mi is hozzájárulhatunk nem csak környezetünk szebbé tételéhez, de a közösség összekovácsolásához is." - mondta el Lee Sang IL, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója. (marketinginfo.hu)