A Disney a Star Wars és a Marvel Comics után most a Twittert kebelezné be

16/09/28 szerda
ujnemzedek.hu

Híresztelések szerint a Disney felkért egy pénzügyi tanácsadót arra, hogy segítsen vételi ajánlatot tenni a Twitterre. A Disney mellett a Google és a Salesforce is érdeklődik a cég iránt - írja a kitekinto.hu.

Az elmúlt hónapokban egyre népszerűbbé vált azt az elmélet, miszerint a Twitter hamarosan eladósorba kerülhet. Erre utaltak a cég zuhanó részvényei, és hogy a Salesforce érdekelt egy esetleges felvásárlásban. Úgy tudni, hogy a vállalat a Bank of America segítségével bonyolítaná az üzletet.

A Twitter bekebelezése megfontolt lépés lenne a Disney-től is, mivel egy ilyen felvásárlással közvetlenül tudna kommunikálni a rajongóival, és olyan technológiába fektetne, amivel világszerte elérné a közönséget. A Twitter piaci értéke jelenleg körülbelül 16 milliárd dollár körül mozog, ami megközelíti a Disney eddigi legnagyobb felvásárlásának értékét: 19 milliárd dollárért vették meg az ABC-t még 1996-ban.

Az elmúlt gyenge negyedévek nyomán a Twitter értéke több mint 50 százalékot esett az egykori 40 milliárd dolláros csúcsról. A reklámokból azóta sem tudtak annyi pénzt szerezni, mint remélték. A licitektől függően a végső ajánlat akár 20-40 milliárd dollár is lehet.