A Digitális Jólét program célja: olcsóbb, elérhetőbb és gyorsabb internet

17/05/19 péntek
ujnemzedek.hu

A kormány célja, hogy minden eddiginél olcsóbb, elérhetőbb és gyorsabb legyen az internet Magyarországon, ezt adócsökkentéssel, a Digitális jólét alapcsomag bevezetésével és az ország minden településén ingyenes wifi-szolgáltatással igyekszik segíteni - közölte a Digitális Jólét Program titkársága az internet csütörtöki világnapja alkalmából az MTI-vel.

A közleményben emlékeztettek: idén januártól 27-ről 18 százalékra csökkent az internet-előfizetés áfája, 2018 januárjától pedig még tovább, 5 százalékra csökkentik. Ennek következtében az Európai Unió tagállamai közül a jövő évtől Magyarországon lesz a legalacsonyabb az internet áfája, és így 2018-ban 22 milliárd forinttal több marad majd a családok és a vállalkozások zsebében - hangsúlyozták.

A közlemény szerint 2018 végéig minden magyar településen hozzáférhetővé válik az ingyenes, szélessávú wifi-szolgáltatás. Szintén a jövő év végéig az Európai Unióban elsőként Magyarországon jut el minden háztartásba a másodpercenként legalább 30 megabites szupergyors internet.

A minden eddiginél kedvezményesebb árú Digitális jólét alapcsomag még korábban, 2017 közepén indul útjára - írták. Kitértek arra is, hogy széles körű szakmai együttműködéssel elkészült a kibővített Digitális Jólét Program 2.0. A több mint húsz új fejlesztési programot tartalmazó stratégia a magyar gazdaság, az állami működés és a magyar társadalom digitális fejlesztésének szinte valamennyi területén megfogalmazza a digitalizációt támogató programokat.

A Digitális Jólét Program legfontosabb célja, hogy mindenki a digitalizáció nyertesévé válhasson - tették hozzá. (MTI)