1,5 óra alatt megtanulható a robotprogramozás

17/02/03 péntek
ujnemzedek.hu

 Sokakban él a tévhit, miszerint az ipari robotok programozása hosszú és körülményes folyamat, amelyet kizárólag az erre képzettséget szerzett szakemberek tudnak elvégezni.
Az együttműködő robotok gyártására specializálódott Universal Robots azonban olyan megoldást nyújt a termékeit megvásárlók számára, amelynek segítségével mindössze 87 perc alatt megtanulható azok használata.

"A Universal Robots által forgalmazott kobotok (együttműködő robotok) egyik nagy előnye, hogy egyszerűen beprogramozhatóak és könnyen üzembe helyezhetőek. A weboldalunkon elérhető online Akadémia segítségével gyakorlati úton, interaktív szimulációs feladatok végrehajtásával lépésről lépésre ismerkedhetünk meg a robotok használatával" - mesélt a képzésről Slavoj Musilek, a Universal Robots közép-kelet-európai vezérigazgatója.

A hat modulból álló képzési rendszer ingyenesen elérhető mindazok számára, akik a dán cég által gyártott robotokkal kapcsolatos tudásukat szeretnék tökéletesre fejleszteni. A képzés már angol, spanyol, német, francia és kínai nyelveken is elérhető, és mindösszesen 87 percet vész igénybe. A tréning során a részvevők először a robotok külső-belső jellemzőivel, majd pontos működésével ismerkedhetnek meg, illetve megtanulják az eszköz helyes beállításait. Ezt követően az oktatás már olyan összetettebb feladatokra is kitér, mint egy konkrét program létrehozása, a biztonsági beállítások illetve a külső eszközökkel történő interakció létrehozása. A cikk itt folytatódik.