Zenélnél? Akkor tudunk egy baromi jó lehetőséget! Itt tudsz jelentkezni!

17/08/28 hétfő
ujnemzedek.hu
Elmúltál 15 de még nem vagy 25 éves? Érdekelt, milyen egy zenekarban működni? Akkor jelentkezz!

Ha nincs semmilyen zenei előképzettséged (persze az sem baj, ha van), de szívesen próbára tennéd magad és kész vagy arra, hogy egy rövid, 4 alkalmas, ingyenes tréning zárásaként egy YouTube videó is készüljön a produkcióról, akkor itt a helyed!

A jelentkezés feltételei:

• 15-25 év közötti életkor;

• mindenféle zenei előképzettség nélküli, zene iránt elkötelezett fiatal;

• aki négy egymást követő szombaton 2-2 órát részt tud venni az ingyenes foglakozáson.

A képzés első napja 2017. szeptember 23, helyszíne pedig a 1053 Budapest, Királyi Pál utca 6.szám alatti Budapesti Közösségi Tér.

HANGOLD RÁ MAGAD és jelentkezz az Új Nemzedék Központ és a Budai Magánzeneiskola közös, ingyenes képzésére!

Ha kérdésük van, akkor keressenek minket a Budapesti Közösségi Térben (Királyi Pál utca 6.), vagy írjanak a sajto@unp.hu-ra.

A jelentkezéseket pedig ide várjuk:

Oké, de hogy néz ki ez az egész?

Erről Urbán Marcit, a Budai Magánzeneiskola szakemberét kérdeztük. Elmondta: a lényeg, hogy a srácok olyan hangszereket próbálhatnak ki, amelyek gyakorlatilag mindenhol láthatók, közismertek és visszahallani őket mindenütt. „Ilyen a basszusgitár, gitár, dob, szintetizátor. Annyit kell hozzátennünk, hogy ezen a foglalkozáson viszont énekkel nem foglalkozunk – a banda, amit a srácok alakítanak, egyelőre énekmentes lesz.”

A lényeg: a jelentkezők egy forgórendszerbe kerülve kapnak lehetőséget arra, hogy minden hangszercsoportot a kezükbe kaparintsanak. Középen első körben egy karmester áll, azonban az ő szerepe sem állandó – egy fiatal a kör közepére is bekerül. "Úgy képzeljétek el a dolgot, mint egy csapatépítőt, ami azon túl, hogy egyfajta tehetségvadászat is, megismerteti a résztvevőt azzal, milyen egy nagyobb banda részeként egy közös célért dolgozni. Előre szólok: nagyon jó.”

A srácok egy saját számot is írnak majd, de sor kerül az igazi klasszikusok eldurrantására is – ha imádod Michael Jacksontól a Billie Jeant, vagy odáig vagy az AC/DC-ért, akkor itt a helyed.