Viszlát, Lacinák, szevasztok, Luciferek - ezek a nevek már tuti nem kerülnek bele az anyakönyvi kivonatba

18/02/09 péntek
ujnemzedek.hu
Csak azt tudjuk elképzelni, hogy ezeket a neveket valami OKJ-s képzésen találják ki a kreatív szülők. DZSEGGERKE!

A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) szigorának köszönhetően nem lehet a magyar kisfiúkat Manolónak, Zanotnak és Ménrothnak sem elnevezni. Ehhez hasonlóan a lányok sem kaphatják a Zaya, a Lorien, a Lacina vagy a Gevien nevet – derül ki a lapunk által megismert legfrissebb, januári döntésből.

Ahogy azt a Magyar Nemzet írja: az Akadémia szakembereinek a múlt hónapban összesen 25 névötletről kellett döntést hoznia. Ami a fiúneveket illeti, visszadobták a Dévidet, az Arist, a Theodore-t, a Bályezitet, a Kait, a Zanódot, a Dorient, a Jutát, a Thiágót, és feltehetően a Mick Jagger énekes által ihletett Dzseggert is. Sőt: az olyan a Bibliából ismert nevet sem engedélyezték, mint a Lucifer.

Képtalálat a következőre: „satan snl funny”

Ami a női neveket illeti, ott valószínűleg főként azok írásmódja szúrhatta az MTA tudósok szemét, így a jövőben sem lesznek Jessica, Jenifer, Vivienne, Betty vagy Tiffani nevű kislányok. Érdekes módon a Katus sem nyert jóváhagyást, ahogy a XIX. századi német irodalom halálos szirénjét (vagy inkább a Szívek Szállodájának főszereplőjét - a szerk.) megidéző Lorelei sem. 

A legutóbbi nagy névaratásnál is hasonló sorsra jutottak a a Benni, a Vilko, a Zanót, a Kriger, a Valeryan, a Krisz, az Eljon és a Julius keresztnevek is. Erről itt írtunk bővebben.