Végre elkezdődött az óceáni szemétből készülő cipők gyártása

17/02/02 csütörtök
ujnemzedek.hu
Az óceánokban, tengerekben felhalmozódó szemét egyre nagyobb mértékben fenyegeti a vízi élővilágot. A nagy kiterjedésű vizekben a halászok naponta fognak ki hálóikkal PET-palackokat, nejlonzacskókat és más, le nem bomló műanyag tárgyakat, amik felhalmozva úszkálnak a felszínen. Az Adidas, hogy felhívja erre a problémára a figyelmet, legújabb cipője fejlesztésében óceáni hulladékot fog használni alapanyagként!

A Parley x Adidas UltraBOOST Uncaged nevű sneaker-ből először 7000 pár készült, amit online lehet majd megvásárolni. A cipő felső része 95 %-ban óceáni szemétből készült, de a többi részletet is újrahasznosított anyagokból állították elő. A cipők elkészítéséhez 11 PET palacknak megfelelő mennyiségű újrahasznosított műanyagot használtak fel.

Az Adidas úgy tervezi, hogy 2017 végére a Parley-val együttműködésben egymilliót gyárt majd az UltraBOOST modellből, végső céljuk pedig az, hogy termékeik gyártása során teljesen átálljanak az újrahasznosított műanyag használatára.

Rátesznek egy lapáttal!

A cipővel párhuzamosan az Adidas két támogatott focicsapatuk számára is új mezeket készített, a Real Madridnak és a Bayern Münchennek, szintén az összegyűjtött műanyag hulladékokból. A két klub ezzel szeretné felhívni a figyelmet az óceánok és tengerek vizének védelmének fontosságára.