Van egy startupod? Akkor talán téged is díjaz majd a Magyar Innovációs Szövetség

17/02/02 csütörtök
ujnemzedek.hu
"Az elismerés hozzájárulhat a kis- és középvállalkozói szféra megfiatalításához" - mondta Antos László, a társaság ügyvezető igazgatója.

Ismertetése szerint a startupok számára kiírt pályázatra a 2014. január 1-je után alapított, Magyarországon bejegyzett gazdasági társaságok jelentkezhetnek. Az értékelés kiemelt szempontja a 2016-ban elért eredményt, de a zsűri figyelembe veszi az innováció újdonságerejét és társadalmi hasznosságát is.

Az igazgató hozzátette, hogy nem csak friss eredményekkel lehet pályázni, hiszen az újítások megtérülése eltérő, ezért számos régebben bevezetett innováció is sikeres lehetett tavaly. Nincs megkötés a cégek tevékenységét illetően sem, a gazdaság minden területéről várják a jelentkezéseket. Hozzátette, hogy az elismerés hajtóerő lehet a vállalkozásoknak, mivel növeli a cég ismertségét, akár új ügyfeleket, megrendeléseket is hozhat.

Antos László közölte: a Magyar Innovációs Szövetség a startupok mellett az ipari, agrár- és környezetvédelmi újításokat is külön kategóriadíjjal jutalmazza, valamint a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala is ajánlott föl díjat. A legkiemelkedőbb innováció tulajdonosa pedig a Magyar Innovációs Nagydíjat veheti át a Parlamentben.

A részletekről a Magyar Innovációs Szövetség honlapján (www.innovacio.hu) tájékozódhatnak az érdeklődők, a pályázatokat február 15-ig lehet benyújtani.