Valentin nap Internetéknél: love-matricák a Messengeren, az Insta pedig lecsap a kukkolókra

18/02/14 szerda
ujnemzedek.hu
A Fácse meg beleáll a listázásba. Nethírek!

Azt, hogy a Valentin- aka. Bálint-nap eredete messze nem az a szirupban fürdő, szaxofonzenével megtámogatott, eszméletlen dopaminviharban születő giccsturbózott napfelkelte, már jócskán megírtuk mi is (itt például - de elég  dologhoz annyi tán, hogy Szent Bálint a szerelmeseken túl a lelkibetegek és az epilepsziások védőszentje), ám antihírverés ide, antihírverés oda, a Valentin-napi durvulás nem szűnik,

mert miért szűnne. 

Szokás szerint minden szolgáltató megpróbál valami sajátot belevinni az ünnepbe: a Messenger idén pl. új matricákat és feliratokat készített (ó, be kreatív). Illetve, ha frissen bejelölt kapcsolatban vagy a Fácsén, a Messenger üzenetben értesít, hogy most tessék beszélgetni a kedveseddel - a cset ilyenkor repkedő szívecskékkel lesz tele, aztán egyetlen mozdulattal szívszemű emojit is küldhetsz, meg hűha.

Ja, a már emlegetett Valentin-napi matricák, el ne feledkezzünk róluk:

Az Insta bezzeg meg merte fogni a szerelem fonákját

Ha egy mondatban akarnánk elintézni az újítást, akkor azt mondanánk, durva Sztalker-írtásba kezdtek, de a dolog nem merül ki ennyiben: a lényeg, hogy hamarosan nem lehet csak úgy print screent készíteni a Stories funkciódról. A TechCrunch szerint a tartalomért felelős felhasználó egy üzenetet kap arról, hogy az általa közzétett képet valaki más is rögzítette - sőt, a kukkoló fióknevével együtt el is küldi a beazonosítást a rendszer a tulajdonosnak, aki innentől kezdve azt kezd a kínos infóval, mit csak akar.

Ezt egyelőre csak néhány felhasználó tudja csak tesztelni - mi már nagyon várjuk, hogy sorra kerüljünk. Már a tesztelésben, a tesztelésben!!!

És akkor ezt azért még a biztonság kedvéért idetesszük:

Listázás a Fácsén

Ez mondjuk abszolúte nem Valentin-kompatibilis cucc, de mondjuk, ha nagyon igyekszünk, akár lehet az is - a "Mi jár a fejedben?"- buttonra kattintva egyes mázlisták már listákat is létrehozhatnak. Az egyelőre nem mindenki számára elérhető funkció jó lehet bakancslisták készítéséhez és világ elé tárásához, kedvenc zenekarok vagy filmek összehegesztéséhez, és a többi, és a többi.

Zuckerberg ugye január óta egy rakat új funkcióval pimpelte fel a közösségi óriást - ez is egy újabb lépés az oldal személyesé tétele felé.

Vélemény?